Pratite nas

Gonjanje

”Od grozda do stola” – Tri mlade ljepotice u Ozlju

Objavljeno

na

Urbane mlade dame, riječanka Ivana Brkljačić, velikogoričanka Adrea Radić i zagrepčanka Ivana Antunović svojom ljepotom savršeno su se uklopile u ruralnu sredinu

„Prečesto bombardirani gomilom informacija uz pomoć moderne tehnologije, poput leptira letimo u blještave reflektore megapolisa, zanemarujući iskonsku, nepatvorenu ljepotu koja se nalazi tik ispred očiju“ – kaže mlada Internet zvijezda Dražen Komar, sve popularniji fotograf lijepih žena, koji je brzo stigao do prepoznatljivosti kroz Facebook i Blog.hr društvene mreže.

Ljepotice u Ozlju

Ljepotice u Ozlju

Neprofitabilna udruga ”Od grozda do stola” koja se bavi promicanjem tradicionalnih vrijednosti proizašlih iz hrvatske kulturne baštine u suradnji sa seljačkim domačinstvom Stjepana Čuliga, ugostila je ekipu odabranih modela, u novoj avangardnoj misiji ”spajanja nespojivog”.

Ljepotice u Ozlju

Ljepotice u Ozlju

Opuštajući ambijent u Vrhovcu 68 kraj Ozlja, udaljen samo šesdesetak minuta vožnje od centralnog zagrebačkog trga djeluje kao portal u neki sretniji i bolji svijet.

Ljepotice u Ozlju

Ljepotice u Ozlju

Kad tome pridodamo prepun stol ukusnih delicija iz domaće proizvodnje, kvalitetnih vina gospodina Čuliga, neodoljivih kolača i osmjehe izuzetno ljubaznog osoblja koje ne silaze sa lica, sav stres suvremenog načina života brzo isčezava.

Ljepotice u Ozlju

Ljepotice u Ozlju

Urbane mlade dame, riječanka Ivana Brkljačić, velikogoričanka Adrea Radić i zagrepčanka Ivana Antunović svojom ljepotom savršeno su se uklopile ruralnu sredinu dajući potpuno novi kut gledanja na pojam prirodne ljepote.

Ljepotice u Ozlju

Ljepotice u Ozlju

”Važno je ne banalizirati, ne preslikavati baš doslovno, to bi onda bio novinarski rad. Svakako treba imati ponečeg novinarskog u sebi ali vjerujem puno više antena za upijanja okoline na jednoj i psihologa na drugoj strani. Zapaziti stvari, to osmisliti, rasklopiti pa onda od tih elemenata graditi svoju priču! Jednostavno, biti direktan sa postojećim” – kaže Komar, za kojeg ćemo zasigurno još čuti.

Autor: Krešimir Marković/direktno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gonjanje

Ornela Vištica uvjerljivo je najljepša Hrvatica!

Objavljeno

na

Objavio

Ornela Vištica uvjerljiva je pobjednica Večernjakova izbora za najljepšu Hrvaticu. Mostarska glumica dobila je čak 4564 vaša glasa ili 33,64 posto u anketi koja je trajala tjedan dana.

Na drugom je mjestu voditeljica Tatjana Jurić, koja je prikupila gotovo upola manje glasova od Ornele – 2348 ili 17,22 posto, a treća glumica Nataša Janjić s 1738 glasova ili 12,73 posto.

Četvrto mjesto zauzela je pjevačica Lana Jurčević, koja ima 1344 ili 9,86 posto, a peta je njena kolegica Nives Celzijus, za koju je glasao 1071 čitatelj, odnosno 7,86 posto.

facebook komentari

Nastavi čitati

Gonjanje

DODATNA OPREMA

Objavljeno

na

Objavio

Potaknut upisom koji je promišljeno i mudro postavila Nina Vujicic, a koji se tiče prigovora na ekstremnu dodatnu opremu neke familije na plaži, i kolikoćom i kakvoćom, jer mislim da se radilo i o suncobranu koji je zaklanjao pogled, dao bih dvije-tri napomene, piše prof.dr. Kristijan Krkač

(1) Možda je to samo ekstreman slučaj iste pojave. Između toga i postavljanja dva prazna ručnika u pol 7 ujutro, a na kojima netko leži samo od 11 do 12, a oni na plaži prazni ostaju celi dan, samo je razlika u stupnju, ali ne i u vrsti. Možda je i razlika u vrsti ako se zaklanja pogled što je vrsta onečišćenja vizualnog prostora ili vizure, ali čak i to je samo ekstreman slučaj poput onog kad se među mirise mora, krema za sunčanje i znoja umiješa miris posebne kobase ili kulena serviranog na plaži točno u podne na +35°C. To je samo ekstremni slučaj iste pojave.

(2) Problem “dodatne opreme” za plažu je tema za knjigu i vrti se između na prvi pogled dviju krajnosti. Jedna je kupaći kostim, japanke i možda ručnik, a druga je super-svemirska-najnovija-oprema-za-sve. Teško je ovdje pronaći pravu mjeru. Super-dodatnu opremu bi se moglo ograničiti ako se njome drugima uskraćuju jednaka prava, npr. pogled prevelikim suncobranom, kao što je ograničena i minimalna oprema, primjerice barem kupaćim kostimom, recimo da je toples dopušten, dok nudisti imaju svoju plažu.

(3) Postoji praznovjerje o “minimalnoj opremi”. Mislimo da vidimo opuštene ljude na plaži samo u kupaćem kostimu, japankama i s malim ručnikom, ali zaista vidimo zastrašujuću “dodatnu opremu”, ali je nismo svjesni. Te su žene i muškarci odlazili prije godišnjeg na zdravstveno štetne kure mršavljenja, u teretane u kojima su se iscrpljivali i žderali sva moguća štetna sredstva, zatim otišli na jedno umjereno kvarcanje, tek toliko da ne dođu „beli ko sir“ na plažu, a i da ostave dojam osobe koja je već bila na moru. Tu su zatim i zaštitne kreme, sunčane naočale, badekostimi, japanke, itd. sve brendirano po najnovijem savjetu „plažnogfešngurua“.

Da, to na prvi pogled ne izgleda kao “dodatna oprema”, ali već samo jedno buđenje pokraj takve osobe par mjeseci kasnije, recimo između Badnjaka i Novog leta, otkriva zastrašujuću istinu i odjednom dobijemo na dar od Bogova estetike viziju Morpheusa koji nam izgovara kanonsku rečenicu „Dobro došao u pustinju stvarnosti“.

Na prvi pogled „dodatna oprema“ je loša. A posebno je loša ona na prvi pogled nevidljiva „dodatna oprema“. No možda se varamo. Možda nema ničega ispod „dodatne opreme“. Ona je sve. Ona je stvarnost, a praznina ispod je privid. Živjela dodatna oprema! Pa makar samo tih 2 tjedna na plaži.

izv.prof.dr. Kristijan Krkač

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari