Connect with us

Vijesti

Od Perkovića do Josipovića – uzbuna u Republici Hrvatskoj

Published

on

Vrijeme gornjegradskim zagrebačkim prevarantima istječe. Koprcaju se u oblaku kojeg svakodnevno proizvode oni sami svojim lažima i falsifikatima ali već su udarili u zid stvarne politike i gospodarstva. Odvratno ih je gledati kad se pojave na televiziji, ili u nekom restoranu kojeg pohađaju poslovni gangsteri koji su preuzeli mjesto hrvatske elite, ili na konferencijama i slično. Jedino se još postavlja pitanje hoće li ti slugani Zla pasti sa svojih pozicija prije nego do kraja uduše hrvatsku samostalnost, zagade do ktraja hrvatsko ime i unište do kraja hrvatsko gospodarstvo, ili će pak obaviti svoj zadatak prije nego ih se Republika Hrvaska oslobodi.

Postupak oslobođenja države prije izbora uvjetovan je zakonskim procedurama, koje najviše ovise o oporbanim političkim organiziranim snagama, odnosno o njihovom vodstvu. Postoji li takovo vodstvo? Nedvojbeno ja da nakon neuspjeha svih pokušaja da se stvori jedna nova politička demokratska i neokaljana snaga, ostaje Hrvatska demokratska zajednica kao jedina koja može – iako pretvorena u minornu parlamentarnu stranku -, obaviti taj hrvatski posao uz pomoć koalicije koju stvara. Predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, pokazao je velike sposobnosti kao kabinetski političar, ali nije dokazano da ima i lidersku snagu i smjelost koje su potrebne u današnjem korumpiranom scenariju.

Treči put koji opet vodi do Josipovića

Plaćene lažne ankete KOS-a, UDBA.e, SDP-a i HNS-a prikazuju Karamarka kao ”najnepopularnijeg” hrvatskog političara, makar nikada nije imao priliku da na nekoj javnoj funkciji zadobije bilo popularnost bilo nepopularnost. Iste te ankete, nasuprot. prikazuju predsjednika Republike Ivu Josipovića kao bajoslovnu ljubljenu ličnost (sve se očekuje dan kada će kao Lukašenko u Bjelorusiji ,dobiti i on 110 posto anketskih glasova podrške), iako njegova dvolična taktika već je postala prozirna ogromnoj većini naroda. Polivalentne izjave, polivalentni osjmjeh, ”da” koji ukazuje na mogući ”ne”, ”možda” što znači i to i sve obrnuto kad želi reči pa nisam ja budala koja će se izjasniti. Hrvatska mu je u uspomeni pod koljačkim kapama i čizmama a Titovu vječnost najavljuje kao obris novih križnih putova.

 Danas je glavna zadača njegova i njegovoga”štaba” stvaranje prevarantske ”treće” snage koja će se ”protiv” njega natjecati i od njega izgubiti na predsjedničkim izborima, s velikim Nikom na čelu: znanstvenikom, dobročiniteljem, iscjeliteljem, a nadasve velikim trgovcem vezanim uz SKOJ.

Sramota s Josipom Perkovićem nije gotova

Perković nije pretvoren u partijskoj vrhuški samo u simbola njihovog bogatstva i moći, imuniteta i krvavih ruku njihovih ili njihovih bliskih predaka, pa nije samo zbog toga nastala ta luđačka svestrana operacija protiv njegovog izručenja. Koliko god Perković bio oprezan, iz njegovih izjava pred njemačkim sudom mogu proizači izravno ili ne, dragocjeni podatci o komunističkoj istrebljivačkoj i subverzivnoj strategiji sve do danas, u Njemačkoj, Hrvatskoj i na jugoistoku Europe.

A što se Hrvatske tiče u zapadoj europskoj zajednici, do sada smo toliko osramoćeni protuzakonitim spletkarijama ovog današnjeg režima, da je izručenje Perkovića za Hrvate postalo pomalo neinteresantno. Diplomatske, političke i pravne laži, od Josipovića pa do Pusičke kroz cijeli aparat kojim manevrira Zoran Milanović, obilježile su nas u ovom početnom trenutku naše EU povijesti. Ta se ljaga može skinuti jedino odlaskom SDP-HNS kartela, te uspostavom demokratske vlasti, utemeljene na hrvatskim i europskim vrijednostima. A na isti način, gospodarski i socijalni oporavak Hrvatske može se dogoditi jedino nakon odlaska Slavka Linića, ne zbog njegovog upitnog znanja nego zbog upitnog njegovog poštenja, koje se nije dokazalo čak ni u prostom slučaju taksističke firme CAMEO, u vlasništvu njegovog rođaka Makedonca, koji ima zagonetnu ulogu na hrvatskim ulicama. Da i ne govorimo o slučaju Šegon i o nizu drugih slučajeva koji potkopavaju našu ekonomiju, na korupcijonistički način kojeg je ustrojio već Ivan Sanader, udbin doušnik.

 Radnički sindikati, nastavnici, liječnici, poljoprivrednici, znanstvenici, odgovorni ljudi u Crkvi, orobljeni mali i srednji poduzetnici, svaki dan pozivaju na uzbunu. Uzbuna zvoni u mozgovima ogromne većine građana, jedino kao da ne zvoni u vodstvu oporbenih političkih snaga koje u zabuni zamišljaju, da vremena ima na pretek.

Domagoj Ante Petrić/hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari