Connect with us

Hrvatska

Od sutra novi režim u zdravstvu i socijali

Objavljeno

on

Nastavljen je rast broja novozaraženih od 10-ak posto u odnosu na prošli tjedan. Jučer smo imali 1448 novih slučajeva. U bolnicama je 746 pacijenata, od kojih 96 na respiratoru. Nažalost, preminulo je još 14 zaraženih.

Od sutra su u sustavu socijalne skrbi i zdravstvu obvezne COVID potvrde. Za 350 zaposlenika KBC-a Osijek koji nemaju europske digitalne ili druge potvrde danas je organizirano testiranje, koje će se provoditi dva puta na tjedan.

– Osobe koje nemaju ispunjene uvjete za izdavanje COVID potvrde kao ni druge dodatne potvrde koje bi mogle vrijedi prema odluci koja stupa na snagu 4. listopada, negdje oko 350 ljudi. Ako netko odbije test, to je njegovo pravo, ali sukladno odluci ne smije biti na radnom mjestu, rekao je Domagoj Drenjančević, voditelj Zavoda za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije KBC-a Osijek.

– Poštujemo sva pravila koja su previđena, ispoštovat ćemo sva testiranja, ali 70 posto svih koji su cijepljeni su bili pozitivni neki dan. Ne planiram se cijepiti, testirat ću se kad to bude od mene traženo, rekao je Nikola Bančić, zaposlenik osječkog KBC-a.

– Ako to zakon od nas traži, onda ćemo to obaviti. Mislim da cijepljenje treba biti stvar izbora, ne smije biti stvar prisile, rekla je Tanja Ban, zaposlenica osječkog KBC-a, piše HRT.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR