Pratite nas

Komentar

Od svih predsjedničkih kandidata jedino se Kolinda Grabar Kitarović sjetila pok. generala Praljka

Objavljeno

na

Od svih predsjedničkih kandidata jedino se Kolinda Grabar Kitarović sjetila pok. generala Praljka, a zbog toga su je odmah žestoko napali militantni islamistički fundamentalisti.

Tako, Slobodna Bosna piše: “Danas je na društvenoj mreži Facebook putem opcije “story” predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović odala počast presuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku, koji je prije tačno dvije godine počinio samoubistvo u sudnici nakon što mu je pročitana osuđujuća presuda.”

Podsjetimo, Ispivši otrov u haškoj sudnici, general Slobodan Praljak 29. studenog 2017. ušao je u povijest odbivši presudu riječima ‘General Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu’.

U petak, na dan godišnjice smrti, u mnogim hrvatskim mjestima diljem BiH paljenjem svijeća odana je počast generalu Slobodanu Praljku. Zanimljivo je primjetiti činjenicu da se od svih predsjedničkih kandidata jedino Kolinda Grabar Kitarović sjetila pok. generala Praljka.  Počivao u miru.

Nešto ranije istog dana, hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović “napao je” Bošnjački član kolektivnog predsjedništva BiH Šefik Džaferović optuživši  je “da vrijeđa Bošnjake i da pripada “retrogradnim snagama” koje unose podjele među narodima u toj zemlji“, referirajući se na njen posjet toj zemlji dan ranije. Slične optužbe je iznio i ‘drugi bošnjački’ član Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari