Pratite nas

Odakle toliko bogatstvo Nadanu Vidoševiću ?

Objavljeno

na

NADAN VIDOŠEVIĆ, 53-godišnji čelnik Hrvatske gospodarske komore (HGK), na toj se poziciji nalazi već gotovo dva desetljeća i ne planira je se tako skoro odreći. To je potvrdio i u jeku afere koja potresa HGK – njegova “desna ruka” Zdenka Peternel glavna je osumnjičena za navodno izvlačenje čak 32 milijuna kuna iz Komore, on tvrdi da o tome ništa nije znao i poručuje: “Neću dati ostavku”.

Tko je Vidošević?

Vidošević je rođen 1960. godine u Splitu, gdje je i odrastao te se školovao. Studij ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu završio je 1984. godine. Karijeru je iste godine započeo kao referent u Dalmacijacementu, gdje je u roku dvije godine napredovao do pozicije šefa knjigovodstva jedne od tvornica, potom je 1989. godine postao pomoćnik direktora za ekonomsko-financijske poslove, a od 1990. do 1993. godine je obnašao funkciju generalnog direktora te kaštelanske tvrtke.

Uz ekonomiju mu je oduvijek bila mila i politika pa se 1993. godine ozbiljno bacio u političke vode postavši župan Splitsko-dalmatinske županije, saborski zastupnik te ministar gospodarstva. Iz Ministarstva gospodarstva je 1995. godine prešao u Hrvatsku gospodarsku komoru u kojoj je zasjeo na čelnu poziciju. Iste je godine postao i predsjednikom Uprave Kraša.

Svestrani Vidošević našao je u svojoj karijeri vremena i za izlete u sport pa je tako od 1992. do 1996. godine bio predsjednik splitskog nogometnog kluba Hajduk, od 1993. do 1995. godine predsjednik Udruženja klubova 1. hrvatske nogometne lige, a od 1995. do 1996. godine predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.Najveći “politički zalogaj” bila mu je kandidatura za predsjednika Republike Hrvatske 2009. godine, no to što je osvajao srca žena diljem regije promuklim glasom i činjenicom da je “lep k’o greh” (što je u transu zamijetila jedna novinarka prilikom Vidoševićeva posjeta Beogradu) nisu mu bili dovoljni za osvajanje povjerenja dovoljnog broja birača – nije ušao ni u drugi krug.

A odakle bogatstvo?

Još prilikom Vidoševićeve predsjedničke kandidature povuklo se pitanje o porijeklu imovine “najbogatijeg među kandidatima”. Uz nekretnine posjeduje i vrijednu zbirku umjetnina te satova. Tvrdi kako su tajna njegova bogatstva vješta ulaganja te činjenica da je njegova majka jako bogata i poduzetna.

Prilikom predsjedničke kandidature 2009. godine u svojoj je imovinskoj kartici Vidošević evidentirao obiteljsku kuću u Zagrebu, imanje sa šumom u Gorskom kotaru (velebno imanje na kojem se uz vilu nalaze i teniski tereni, konjušnica, umjetno jezero…), turistički objekt s pratećim objektom u Omišu, zemljište u Pješčanoj uvali u Medulinu (dio kojeg su prošle godine kupile supruga i šogorica bivšeg ministra turizma Veljka Ostojića), šumsko i poljoprivredno zemljište u Pisarovini, zemljište u Kupresu u BiH, zbirku suvremenog hrvatskog slikarstva i kiparstva (za koju je kao porijeklo naveo obiteljsko nasljeđe, obiteljsku ušteđevinu i tekuće prihode, zamjene umjetnina te poklone), 14.000 dionica Kraša te automobile i vrijedne satove.

Vrijednu kolekciju umjetnina državna je revizija otkrila i u HGK, gdje su pronađene slike, kipovi i druge umjetnine vrijednosti veće od 12 milijuna kuna.

Jedan od osumnjičenih u aferi koja potresa HGK je i poduzetnik te marketinški stručnjak Davor Komerički, s kojim je Vidošević također bio blizak. Osim što je Komerički osmislio za HGK brojne projekte, poput Zlatne kune i Kupujmo hrvatsko, 2009. je pomagao Vidoševiću u predsjedničkoj kampanji.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Srpska pravoslavna crkva uprla sve svoje snage protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

“Sramota je za hrvatsku državu da je Hrvatska pravoslavna crkva beskućnik i da svoje liturgijske obrede mora održavati na ulici”, rekao je te od hrvatske države zatražio da registrira Hrvatsku pravoslavnu crkvu i da joj nađe prostor za održavanje liturgijskih obreda, Marko Jurič u siječnju, prilikom javnog obreda  “posvećivanja vode povodom blagdana Bogojavljanja”, koje je organizirala Hrvatska pravoslavna crkva  na zagrebačkom Cvjetnome trgu. Od tada počinje njegov sudski progon:

Jučer je protiv mene na Prekršajnom sudu održano peto ili šesto ročište. Zagrebačka policija me progoni i tuži da sam organizirao protuzakoniti skup 6. siječnja 2017. godine kada je Hrvatska pravoslavna crkva na Cvjetnomu trgu održala obred posvećenja vode.

Policija je po prijavi Srpske pravoslavne crkve uprla sve svoje snage kako bi dokazala protuzakonite, opasne i rušilačke namjere tog vjerskog obreda na Cvjetnom. Do sada je ta zagrebačka policija poslala čak pet policajaca koji iz ročišta u ročište siluju činjenice kako bi dokazali svoju optužnicu dostojnu milicijskih pendrekaša propale Jugoslavije.

Spoznaja da ću možda biti osuđen ne boli toliko koliko je bilo mučno gledati te, tzv. hrvatske policajce, koji zajedno s pjevačima četničkih pjesama pušu u isti rog i gaze po istini, pravdi, pravnom sustavu i temeljima hrvatske države. U konačnici, svojim sluganskim ponašanjem pljuju na stradanja Hrvata od četničke ruke u zadnja dva rata i poraća. 
Takvi policajci nemaju pravo nositi časnu odoru hrvatske policije! Napisao je Marko Jurič.

Marko Jurič se ovog časa nalazi na sudu jer je upro prstom u Pupovca

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari