Connect with us

Hrvatska

Odbijena žalba: Glavaš se ne vraća u istražni zatvor

Objavljeno

-

Branimir Glavaš ne vraća se u istražni zatvor. Odlučio je tako Vrhovni sud RH odbivši žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu koje je unatoč odluci Ustavnog suda RH, te vanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu tražilo da Glavaš iza rešetaka čeka pravomoćni rasplet slučajeva “Selotejp” i “Garaža”.

Ova odluka donijeta je gotovo dva mjeseca otkako je Glavaš pušten na slobodu te otkako je zaključeno da je 18. ožujka ove godine mogao ostvariti pravo na uvjetni otpust, pa stoga više nije postojala zakonska osnova da ga se zadržava u zatvoru.

Odluka je u petak dostavljena Županijskom sudu u Zagrebu. Nakon što ju preuzmu Glavaševi odvjetnici i predstavnici tužiteljstva trebala bi i službeno biti obznanjena javnosti zajedno s argumentacijom.

Branimir Glavaš ostaje na slobodi. Sudsko vijeće Vrhovnog suda pod predsjedanjem suca Dražena Tripala, a članovi su Žarko Dundović i dr. sc. Zdenko Konjić, još 17. travnja odbilo je žalbu državnog odvjetnika na odluku Županijskog suda u Zagrebu o puštanju Glavaša na slobodu.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari