Pratite nas

Reagiranja

Odgovor Goldsteinu: Na vašim će se djelima učiti kako se ne smije pisati povijest!

Objavljeno

na

Mladen Pavković odgovara Goldsteinu: Na vašim će se djelima učiti kako se ne smije pisati povijest!

U razgovoru za Jutarnji list (ponedjeljak, 17. studenoga 2014.) pod naslovom “Meni nije neugodno reći da sam i hrvatski i jugoslavenski pisac” Slavko Goldstein, kako kaže, odgovara na napade desničara.

Kao prvo, treba reći da je on ekstremni ljevičar, koji se godinama ponaša kao Josip Broz, poglavito nakon II. svjetskog rata: Tko nije uz nas, taj je protiv nas!

Sudi i sudio bi bez suda i suđenja. Što on napiše – to je to. Predstavlja se kao neki povijesni autoritet, a samim time što glumi hrvatskog i jugoslavenskog pisca nije “nitko i ništa”, odnosno ne može mu se vjerovati, tim više što uvijek piše “kako aga kaže”, površno, nedokazano, pa i lažno.

Ako je on hrvatski i jugoslavenski pisac, kako se predstavlja, poglavito u svijetu, to znači da nema pojima da Jugoslavija više ne postoji, (prespavao je taj dio povijesti!), a ako ne postoji, onda kako on može biti nešto čega nema? Ni srpski pisci se više ne predstavljaju kao jugoslavenski! Druga je stvar što bi on želio biti jugoslavenski pisac, jer se u duši osjeća ekstremnim Jugoslavenom i ljevičarom, komunistom, štovateljom Broza i partije, a na žalost, kako se stječe dojam i nekih, srpskih ratnih zločinaca. Naime, njegove “umne” tekstove objavljuju i srpski mediji, a oni sigurno ne će i ne žele objaviti istinu o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, a još manje o onima koji su najzaslužniji za hrvatsku slobodu. Stoga vrlo rado uzimaju za suradnike “prodane duše” koje, kad je povijest u pitanju, kao Goldstein, pišu da je i 1991. “Sava potekla prema Zagrebu”.

Žalosno je da se ovom čudnom i problematičnom povjesničaru omogućava da i na nekim predavanjima po svijetu govori o hrvatskoj povijesti, odnosno o građanskom ratu, a ne agresiji na Republiku Hrvatsku, o mržnji prema prvom hrvatskom predsjedniku i vojskovođi dr. Franji Tuđmanu i da iznosi samo i isključivo svoju istinu, koja je sve samo ne – istina. Hvali se da su o njegovoj knjizi “1941” u Americi, Engleskoj i Španjolskoj svi dosad pisali pohvalno. (Vjerojatno je nisu čitali, ili je nisu ni razumjeli!) No, gdje se god on pojavi unaprijed se proglašava piscem kakav ovaj “region” nije imao od stoljeća sedmog!

Osim što je po nacionalnosti Hrvat, Jugoslaven, on je, kaže, i Židov, a sve više i Europejac. Kad se sve to zbroji on ne pripada nikome, i već je stoga – nitko i ništa.

U njegovoj šezdesetogodišnjoj javnoj djelatnosti njegovo je pravo “zanimanje” – voditelj rata protiv ustaša! Iako u Hrvatskoj nema ustaša, on neprestano ukazuje na njih, boji ih se te upozorava svijet da oni ipak postoje, i nakon hrvatskog Domovinskoga rata, koji je za njega više bio građanski. Ako bi pisao i govorio da su Srbi izvršili agresiju na Republiku Hrvatsku i okrivljavao srpski narod za zlodjela koja su nam učinili, koji bi mu to srpski mediji objavili? Ali, ako okrene pilu naopako, za što je iznimno školovan, onda se stječe dojam samo prigodom površnog čitanja njegovih knjiga (koje se inače teško čitaju, jer su uglavnom bez glave i repa) da su za rat u “regionu” podjednako krivi jedni i drugi, odnosno da su žrtva i agresor jedno te isto. Zamislite da je ovaj “objektivan” jugoslavensko-hrvatski pisac u vrijeme vladavine Josipa Broza objavljivao knjige i tekstove o masovnim grobnicama i zločinima partizana i Udbaša nakon II. svjetskog rata, bi li to bilo moguće?

Tek kad je stvorena hrvatska država ovaj “literata” piše bez cenzure, ili bolje rečeno mlati praznu slamu.

A što je radio početkom 1990., kad su hrvatski branitelji branili i obranili hrvatsku državu? Ne biste vjerovali tada je i on bio na prvoj crti obrane, ali – protiv politike dr. Franje Tuđmana! Kad je Tuđman umro on je nastavio blatiti ime i djelo prvog hrvatskog predsjednika, što sa zadovoljstvo čini i danas (Mesićeva škola). Osim toga, javno je podržao inicijativu za ukidanje saborske komemoracije žrtava Križnog puta u Bleiburgu, što znači da za njega sve žrtve ipak nisu iste.

A tko su ustaše za Goldsteina? Po njegovim riječima to nisu bili Hrvati, već izrodi hrvatskog naroda! Oni su za njega i dalje veći zločinci nego srpski četnici, dok o partizanima ima samo lijepe riječi. Danas se oni nazivaju – antifašisti. A taj su naziv, zna dobro i to taj jugoslavenski povjesničar, skovali Staljin i njegova okolina, da bi se pod njime krili komunisti koji su djelovali izvan Sovjetskog Saveza. “Antifašisti” nisu drugo nego komunisti!

A besramno se predstavljati i po svijetu kao jugoslavenski pisac nije ništa drugo nego biti “vuk u janjećoj koži”!

No, ovako ili onako, njegova “kapitalna” djela završit će relativno brzo u ropotarnici, odnosno koristit će ih učenici u školi ili na tečajevima i iz njih učiti – kako se ne smije pisati hrvatska povijest! I to je nešto!

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari