Pratite nas

Reagiranja

Odgovor Saši Broz, poznatoj unuci, poznatog zločinca

Objavljeno

na

 Ako ti nije dobro u “bolesnom društvu”, odi u Rusiju i nastavi sa – baletom!

Saša Broz, unuka prvog čovjeka nekadašnje Jugoslavije Josipa Broza Tita, svako malo pa nabacuje blato po hrvatskoj državi. Nedavno se ponovno javila i kako mediji prenose “popljuvala Karamarka”. Posprdno je izjavila da je “on njezin novi idol” te da “nije lako naći adekvatan “lijek” za ovo naše bolesno društvo”. Teško je sirotici izgovoriti Hrvatska, pa našu državu naziva “rvacka nacija”. Ovog joj se puta “pomutila pamet” jer je Tomislav Karamarko poručio da, ukoliko HDZ dođe na vlast, više ne će biti ulica i trgova po imenu njezina djedua, niti će djeca u školi učiti to što uče o jednom od deset najvećih svjetskih zločinaca, tajnom suradniku NKVD-a i Staljina i izvršitelju ili naredbodavcem tisuća ubojstava.

sasa-broz-facebook625Unuka Josipa Broza, za razliku od velikog broja djece Hrvata, poglavito onih koji su sudjelovali u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, imala je lijepo djetinjstvo. Može li ona shvatiti i prihvatiti da danas, 23 godine od početka srpske agresije, njoj je dopušteno da slobodno priča što god hoće i želi, da dijeli lekcije, da kaže kako živimo u “bolesnom društvu” i da bi najradije da se vrati u djetinjstvo i napokon nešto da nauči iz povijesti. Naravno, ovo “da napokon nešto nauči iz povijesti” ona govori ironično, jer ne može se pomiriti s činjenicom da njezinog djeda više nema, da nema Jugoslavije i da je prošlo vrijeme da ovakve žalosne osobe mogu raditi što god ih je volja. Ne možemo ni zamisliti da je u doba Josipa Broza netko poput nje izjavio da “živimo u bolesnom društvu”.

Dr. Hrvoje Šošić je primjerice sedamdesetih godina izjavio da Hrvatska mora postati članica Ujedinjenih naroda (UN),  pa je samo zbog toga (sic!) od komunističke, Brozove vlasti  dobio dvije godine robije, dok je prije toga zbog svog mišljenja osuđen na tri godine. Kazne je odslužio u Lepoglavi i Staroj Gradiški. Koliko je bilo sličnih ljudi koji su završavali na najtežim robijama samo zbog toga što ih je netko prijavio da su za Hrvatsku, a ne Jugoslaviju, ili da su protiv Tita?

Kad je njezin djed progonio Hrvate, ona je uživala u sretnom djetinjstvu (rođena 1968.). Njezin otac, Aleksandar Mišo Broz, u vrijeme komunizma također nije znao za nevolje, a kad se stvarala hrvatska država, umjesto na prve crte obrane, zahvaljujući dr. Franji Tuđmanu, odlazi u diplomatsku službu. Prvo je službovao u Rusiji i Egiptu, dok mu je posljednje imenovanje bilo – hrvatski veleposlanik u Indoneziji (2004.-2009.).

Može li sirota unuka jednog od najvećih zločinaca uopće i zamisliti da se nešto slično moglo dogoditi kad je Josip Broz bio na čelu Jugoslavije, odnosno da je tada netko tko je samo bio i daljnja rodbina recimo Ante Pavelića ili zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca, koji je 1998. proglašen blaženim, mogao biti poslan u diplomaciju? Tito je takve slao na Goli otok, Staru Gradišku i u još desetak drugih logora, ili ih je jednostavno, kao primjerice Andriju Hebranga, dao ubiti, da im obitelj ni za grob nikada  ne sazna.

A što je u svojoj mladosti radila Saša Broz? U Zagrebu je završila osnovnu i srednju školu, a istovremeno je pohađala Školu za klasični balet i ritmiku (Djed joj je jako volio “plesačice”).. Baletno školovanje nastavila je, a gdje drugdje nego u Rusiji,  na prestižnom MAXY (Moskovsko akademsko koreografsko učilište). Po završetku poslijediplomskog studija u Moskvi i ozbiljne povrede stopala, prekida karijeru i vraća se u Hrvatsku, gdje upisuje smjer kazališne režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Ostalo je – povijest. Nije bilo ozbiljnijeg kazališta u “rvackoj” u kojem ona nije režirala, radila je i radi što joj je volja bez obzira na njezine “ograničene” umjetničke dosege. Jedino tko joj može biti ravan je – Rade Šerbedžija.

Dakle, djeca bivših komunističkih moćnika, umjesto da se pokriju preko glave, poglavito ako nisu oni,  niti članovi njihovih obitelji, sudjelovali u stvaranju hrvatske države, danas se ponašaju još ogavnije nego kad je Sašin djed bio živ. Ona ima itekako velikih razloga da štiti svoga djeda, Jugoslaviju, i da pleše srpska kola. Djed, koji je negdje na Nebu sigurno je ponosan na svoju unučicu, koja  baš ništa nije naučila iz povijesti.

Stoga, draga Saša Broz, sjedni- jedan!

I kad se drugi puta javiš u svojoj “rvackoj” sjeti se što bi tvoj djed uradio s takvima kao što si ti, a da su bili na suprotnoj strani, da su samo rekli da je Broz predsjednik “Juge”, a ne Jugoslavije.

Ti si, jadna Saša, poželjela Karamarku da poživi još tisuću godina, a mi tebi želimo da više ne ostaneš u “bolesnom društvu”, da možebitno odeš u Rusiju i nastaviš sa – baletom.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Udruga 1. A Satnije 113. šibenske brigade zgrožena neprimjerenim istupom Franka Vidovića

Objavljeno

na

Objavio

GENERALE, UZ VAS SMO!

Hrvatski sabor je nakon jednomjesečne stanke počeo novu sjednicu (16.01.2019.), „aktualnim satom“ u kojemu su saborski zastupnici postavljali pitanja članovima 14. Vlade RH.

Sjednica je počela odavanjem počasti domovini, intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša te odavanjem počasti svima koji su dali život za Hrvatsku.

Zgroženi neprimjerenim istupom saborskog zastupnika g. Franka Vidovića prema Predsjedniku 14. Vlade RH  i Ministru obrane RH, generalu i ratnom zapovjedniku 113. šibenske brigade, a potom 4. gbr, g. Damiru Krstičeviću kao Udruga 1. A Satnije 113. šibenske brigade osjetili smo se dužnima napisati slijedeće:

Ovim putem želimo izraziti zgražanje prema užasnom postupku g. Franka Vidovića koji je ujedno i bio pripadnik 113. šibenske brigade.
G. Franko Vidović je neprimjerenim činom okaljao obraz pripadnika časne i slavne 113. šibenske brigade, a poglavito nama pripadnicima 1. A Satnije koji smo bili PRVI KAD JE TRIBALO.

Svima nam je razumljiva demokracija, saborska rasprava, sloboda govora i izražavanja pa koliko se ne slagali u nekim pogledima neovisno koja politička opcija je u pitanju. Svatko ima pravo na iznošenje mišljenja pa bilo ono i potpuno krivo.

Ponašanje saborskog zastupnika g. Franka Vidovića prešlo je sve granice „lijepog ponašanja“ i saborskog djelovanja, tj. sramote koji nam je, ali i cjelokupnom hrvatskom domoljubnom puku, nanio kao i teške uvrjede svojim postupkom donošenja maketa zrakoplova Ministru obrane RH inicirajući na taj način svoju radost što u postupku javne nabave zrakoplova RH ovaj put nije uspjela, ali ne svojom krivnjom.

General Damir Krstičević uložio je cijelog sebe kako bi ojačao HRZ a samim time i cijele OSRH, pretrpio mnoge neprospavane noći, a sve da hrvatsku pobjedničku vojsku dodatno ojača i onda se pojavi g. Franko Vidović kao „cirkusant“ i svojim neprimjerenim činom „pljune“ na sav trud, rad i zalaganje uz velike osmjehe. Pitamo se: Kako bi se g. Franko Vidović osjećao da netko tako „pljune“ i na njegov rad i trud?

„G. Franko Vidoviću, ne radi se to tako s časnikom OSRH, jer je general Damir Krstičević najprije bio “običan” vojnik, izvidnik, a tek kasnije zapovjednik….. ne radi se tako s vojnikom i s časnikom OSRH koji je “kusao” i metke, i granate, i nagledao se krvi i smrti….. ne radi se tako!!!!

Da je imalo časti u g. Franka Vidovića, najprije ne bi tako postupio, a kad već jeste došao pred generala pobjedničke vojske i Ministra obrane RH jedino što je trebao napraviti jeste pokloniti se do zemlje!“

Imajući u vidu da je general, ratni zapovjednik pobjedničke hrvatske vojske  i Ministar obrane RH uložio toliko truda u jačanje i obrambenu moć naše mlade države, čega smo i svjedoci, svaki „napad“ na našeg ratnog zapovjednika smatramo i otvorenim napadom na nas kao bivše ratnike i vojnike 1. A. SATNIJE 113. ZNG-a!

S poštovanjem,

Udruga 1. A. SATNIJE 113. ZNG-a

Predsjednik Dragan Toljan

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Generalski zbor: Hrvatska radio televizija prešućuje ili iskrivljuje činjenice

Objavljeno

na

Objavio

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora donio je na svojoj sjednici održanoj 15. siječnja 2019. godine odluku da se uputi javnosti Otvoreno pismo vezano uz propuste u dokumentarnoj emisiji Hrvatske radiotelevizije TV kalendar od 10. siječnja 2019. godine.

Poštovani,

Hrvatski generalski zbor upozorava na rad i stanje na Hrvatskoj radioteleviziji koja u zadnje vrijeme teme vezane uz Domovinski rat i stvaranje Hrvatske države prešućuje ili iskrivljuje činjenice, prikazujući sve što simbolizira na spomenute teme kao negativno, sumnjivo, potkupljivo, kriminalno.

Nosioci takvih aktivnosti neodoljivo podsjećaju na prijašnje aktere koji su svoje aktivnosti provodili putem KOS-ovih tajnih operacija „Slog“ i „Opera“ izvještavajući i vodeći emisije u smjeru propagande o svim negativnostima Hrvatske države i o dobrom životu za vrijeme Jugoslavije, blagostanju, punoj zaposlenosti itd.

Hrvatski generalski zbor u takvoj propagandi vidi i prepoznaje elemente specijalnog rata protiv Republike Hrvatske, pogotovo kada se sugerira mladim ljudima kako je bolje i pametnije da se isele iz Hrvatske prikazujući blagostanje u zemljama useljavanja.

Posebno želimo istaknuti posljednji primjer vezan uz dokumentarni program i emisiju TV Kalendar od 10.01.2019. godine koji je bio kulminacija takve propagande. Naime, na (100-tu) godišnjicu rođenja prvog stožernog generala Hrvatske vojske, ratnog načelnika HV u Domovinskom obrambenom ratu Janka Bobetka u navedenom TV kalendaru nije bio ni spomenut, ali su zato za velikim zanimanjem napravili prilog o Milovanu Đilasu posvetivši mu gotovo ¼ emisije.

Ovim putem želimo posebno naglasiti kako namjera HGZ nije uređivati bilo koji medij u Hrvatskoj pa tako ni HRT ali je isto tako sukladno svom statutu HGZ dužan upozoriti javnost i nosioce vlasti na negativne pojave koje imaju za cilj slabljenje i rušenje Hrvatske države.

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari