Pratite nas

Hrvatska

Odgovorili iz HDZ-a: Od straha su preko panike došli do stampeda

Objavljeno

na

Vidjeli ste ono što smo prije dva dana najavljivali da će se voditi jedna prljava, agresivna kampanja na najgori mogući način, poručila je na konfenciji za medije u središnjici HDZ-a Ivana Maletić aludirajući na današnji žestoki napad SDP-ovog potpredsjednika sabora Nenada Stazića na njihovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

Također, njezine riječi odnosile su se i na današnji napad verbalni napad na HDZ kojeg je tijekom prve ovogodišnje sjednice Vlade izrekao premijer Milanović, ali i na otvoreno pismo kojim je Ivo Josipović danas također prozvao stranku za korupciju.

“Od straha su preko panike došli do stampeda i sada stvaraju jednu atmosferu izvanrednog stanja u našoj državi umjesto da se koncentriraju na gospodarstveni oporavak, nastavila je Maletić. Stazića je prozvala čovjekom govora mržnje i podjele, čovjekom koji je ljetovao za 7 kuna po danu na Brijunima uz odobrenje vrhovnog zapovjednika Ive Josipovića. HDZ-ova eurozastupnica još jednom je podsjetila na teško gospodarsko stanje u kojem se država nalazi te Milanovioća i njegovu vladu okrivila za uzastopni pad BDP-a u posljednjih 12 kvartala.

“Trebamo se okrenuti k gospodarskom oporavku, a ne k prljavoj kampanji, poručila je.

“Stojimo iza novogodišnjeg govora buduće predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja želi raditi na novom Hrvatskom zajedništvu te rastu i razvoju hrvatskog društva, poručila je Maletić. Oštro je kritizirala i Stazićevu izjavu da će njena stranka, ako Kolinda osvoji izbore, obustaviti sve istrage o korupciji. Istaknula je kako je upravo HDZ pokrenuo istrage i stvorio uvjete da se pokrenu procesi, a upravo je Milanovićeva Vlada ta koja ih obustavlja. Podsjetila je da je bivši član kukuriku vlade izjavio te je upravo Milanović tražio da se obustavi istraga protiv bivše šefice porezne uprave.

“Za koga je to pravi put?, upitala je Maletić.

“Pravi put je put Vesne Pusić iz Ankare u Zagreb vladinim avionom za posao koji se mogao obaviti i u Zagrebu, dodao je Miro Kovač.

“Taj je pravi put put bahatosti, bacanja novca hrvatskih građana. To je nepristojnost i nekultura. Zašto je koristila zrakoplov za posao koji se mogao obaviti u Zagrebu, upitao je Kovač. Poručio je da je SDP-ova vlada izgubila kompas te stvara atmosferu izvanrednog stanja u državi dok Grabar Kitarović nudi mir i pomirljivost.

Maletić je zaključila da je Josipović izvor problema, a ne rješenja, te da njegova retorika ne priliči jednom predsjedniku.

– Josipović se svih ovih godina nije potrudio, a sad proziva HDZ da ne nudi promjene. Prva i glavna promjena koja je potrebna je promjena anemičnog predsjednika koji ne reagira na nepravdu – poručila je na kraju Maletić.

VečernjiList

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem o poticanju razvoja istočne Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Vlada RH

U Slavonskom Brodu završila je 3. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, na koju su osim premijera Andreja Plenkovića, stigli i potpredsjednici Vlade Martina Dalić i Predrag Štromar te mnogi ministri.

Na sjednici su razmatrane mogućnosti poboljšanja prometne infrastrukture na području pet slavonskih županija i stavljanja u funkciju neaktivne državne imovine. Razgovaralo se i o izmjenama zakona o regionalnom razvoju.

“Od posljednjeg sastanka koji je bio prije četiri i pol mjeseca ubrzali smo dinamiku ugovaranja sredstava iz europskih fondova i to za 1,54 milijarde kuna, što znači da je povećano i ubrzano apsorbiranje sredstava EU.

Drugo je da ćemo u dogovoru sa Svjetskom bankom nastojati za iduću financijsku perspektivu imati poseban regionalni operativni program koji bi se odnosio isključivo na ovih pet slavonskih županija čime ćemo dati naglasak da se ovaj dio zemlje koji je po nizu parametara u ovome trenutku najmanje razvijen, podigne i dosegne ne samo druge županije u Hrvatskoj, nego da se podigne i na listi regionalnog razvoja među drugim članicama Europske unije”, kazao je nakon sjednice premijer Plenković.

“Iznos od 350 milijuna kuna koliko je bespovratnih sredstava usmjereno u županije Slavonije i Baranje predstavlja nekih 20-ak posto ukupnih nepovratnih sredstava. Ono što je važno reći da to pokazuje da slavonski gospodarstvenici pokazuju interes i da su najbrži u njihovom korištenju”, kazala je potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Premijer Plenković i Vladino izaslanstvo, uoči sjednice Savjeta u Slavonskom Brodu, položili su cvijeće ispred spomen-obilježja “Prekinuto djetinjstvo” za djecu poginulu u Domovinskome ratu.

Nakon sjednice premijer će se sastati s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, a zatim položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred spomenika poginulim braniteljima. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

VUKOVAR – Komemoracija kod Veleprometa

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, u kojemu je srpski agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor kroz koji je tijekom okupacije Vukovara, po podacima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), prošlo oko 10.000 branitelja i civila, započelo je  obilježavanje dana sjećanja na žrtve ubijene na tome mjestu.

Podno spomen ploče položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a misu zadušnicu služi će povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije, velečasni Stanislav Šota.

U hangarima u kojima su bili zatočenici postavljena je izložba novinskih tekstova i fotografija o stradanjima u srpskim logorima.

Prigodnim programom “Ovčara, vječna rana” te polaganem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se i 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila na Ovčari nedaleko od Vukovara.

U Župnoj ckrvi Kraljice mučenika bit će služena misa zadušnica za žrtve s Ovačer.

Novinarsko-književničkim susretom “Grad-to ste vi” Vukovarci će se prisjetiti na Ovčari ubijenog ratnog izvjestitelja i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića, čime će i završiti program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari