Connect with us

Odlazi Berislav Kutle?

Objavljeno

-

Jedan od najuspješnijih direktora banaka u BiH Berislav Kutle želi se na sve moguće načine maknuti s mjesta čelnog čovjeka UniCredit banke BiH jer se, između ostalog, na sve moguće načine bori sjedište banke zadržati u Mostaru.

Kako nam govori naš izvor blizak ovoj problematici, ideja oko prebacivanja sjedišta u Sarajevo stara je već neko vrijeme, ali posljednjih mjeseci ovaj proces se dodatno intenzivirao pod utjecajem raznoraznih lobija. Upravo njima je Kutle “trn u oku”, jer iza njega stoji dugogodišnji izuzetno uspješan rad na čelu banke, a svim silama se bori da i sjedište UniCredit banke ne ode u Sarajevo.

Besprijekorno poslovanje

unicreditOd našeg izvora doznajemo kako posljednjih mjeseci su sve jači signali iz Zagreba da se sjedište banke prebaci u glavni bosanskohercegovački grad. Zbog toga je, prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli, u sjedištu UniCredit banke u Mostaru bila revizija iz Hrvatske koja je provela reviziju, želeći naći bilo kakvu “mrlju” koju bi prišili rukovodstvu. Prema tom scenariju, nakon što bi se našle eventualne nepravilnosti, to bi bio samo dodatan argument za preseljene središnjice.

Međutim, kako doznajemo, to im nije pošlo za rukom jer nisu uspjeli naći bilo kakve zamjerke na poslovanje, tako da je taj dio plana otpao. Iako još uvijek nije poznato što su idući koraci u pokušaju realizacije ideje prebacivanja, jasno je kako glavna meta i dalje ostaje Kutle. On će zasigurno, uz “hercegovački klan”, i dalje zastupati stavove kako sjedište mora ostati u Mostaru, a za to ima niz argumenata. Druga strana, vrlo vjerojatno, također neće odustati od svojih nakana, tako da nas zasigurno očekuje burno razdoblje.

Uspješan direktor

Ne treba posebno naglašavati kako bi se negativno za Mostar, ali i cijelu Hercegovinu, odrazilo prebacivanje sjedišta UniCredit banke u Sarajevo.

Neki sadašnji djelatnici ostali bi bez posla, pokidale bi se neke do sada stvorene veze, tako da su mnogi skloni vjerovati kako je i sama ideja prebacivanja središnjice samo još jedan od brojnih pokušaja “udaraca ispod pojasa” prema Hercegovini.
Kada je u pitanju sam Kutle, radi se o čovjeku koji se već više od 20 godina bavi bankarstvom, započevši karijeru u Privrednoj banci Sarajevo. Od 1995. godine obnaša funkciju generalnog direktora prvo u Hrvatskoj banci Mostar, zatim u Zagrebačkoj te UniCredit zagrebačkoj banci. Od 2008. godine direktor je UniCredit banke. Dobitnik je brojnih nagrada za poslovne uspjehe pa se postavlja pitanje zbog čega se želi maknuti još jedan uspješan direktor banke.

 [ Dnevni list ]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas