Connect with us

Komentar

Marko Ljubić: Odlučivši umrijeti, Bandić zadao tešku zadaću konkurenciji

Objavljeno

-

Odlučivši umrijeti, Milan Bandić je, s jedne strane doslovno nastavio biti Bandić i nakon smrti, a s druge strane, matirao svoje najljuće suparnike i cijelu jednu prilično militariziranu aktivističko-političku scenu u Zagrebu.

Tomaševića i tu virtualno-političku strukturu, izraslu na aktivističkoj negaciji autoriteta ostavio je usred pustinje, bez hrane, vode i bez municije. Svijest o bezizlaznoj situaciji vidi se već u Indexovom nekrologu. Vrišteći gnjev, očaj i gubitništvo. Neki će to nazvati uvredama, ali daleko je to od uvreda.

Uostalom, koga oni više uopće mogu uvrijediti!?

Odlučivši umrijeti, Bandić je širom otvorio vrata prije svega državi, da se pozabavi vlastitim nedorečenostima i slabostima, čiji generator nikako nije mogao biti Bandić, iako ih je javno personificirao. Mnogima je bio alibi. Konačno, odlučivši umrijeti, izazvao je prvenstveno mladog Filipovića, kome se otvaraju neslućene mogućnosti, ali i suptilne zagonetke.

I Klisovića je pogurao naprijed, dajući mu priliku ozbiljnog distanciranja od antagonističkog aktivizma i indeksovštine, dovodeći ga doduše pred iste suptilne izazove, koji će trajnije usmjeriti i sami SDP u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj.

U političkom smislu, bio živ ili mrtav, Bandić postavlja vrlo visoke zahtjeve konkurenciji. U ljudskom smislu – pokoj mu duši.

Marko Ljubić/Facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari