Pratite nas

Hrvatska

Odluka Vlade je ishitrena i ostavlja gorak okus

Objavljeno

na

Predsjednik Republike Ivo Josipović postupit će po odluci Vlade o preseljenju Ureda predsjednika iz Pantovčaka u rezidenciju u zagrebačkoj Visokoj ulici, potvrđeno je iz Ureda predsjednika. Postupak preseljenja počet će ovaj tjedan.

cvrtilaIz Josipovićeva Ureda poručuju da će poštovati proceduru i dinamiku preseljenja, uključujući sigurnosne mjere, o čemu će obavještavati izabranu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Njezin je pak Ured poručio kako brzopleto preseljenje ugrožava nacionalnu sigurnost te kako u tome novoizabrana predsjednica neće sudjelovati. Preseljenje ureda predsjednika bilo je tema emisije Hrvatskog radija U Mreži prvog.

Gostujući u emisiji profesor Vlatko Cvrtila rekao je kako je ova odluka Vlade ishitrena i ostavlja gorak okus te da je trebalo pričekati da predsjednica  preuzme funkciju. Prema njegovom mišljenju, pokazuje način na koji će se Vlada odnositi prema predsjednici i to nije dobro. Dovoljnim ne smatra opravdanje da je predsjednica to htjela.

Cvrtila je naglasio kako prije svega ne postoje sigurnosni uvjeti koji se mogu ispuniti u dva tjedna. Svi dokumenti koji su na Pantovčaku ne mogu se trenutno smjestiti u Visoku. Sve je to jako teško izvesti da se ne ugrozi nacionalna sigurnost, dodao je. Istaknuo je kako bi najbolje bilo tu odluku staviti na reviziju, mudro bi bilo povući. Vjeruje da će u cijeloj ovoj priči i  pritisak javnosti odigrati svoju ulogu.

Profesor Branko Caratan u ovom aktu Vlade vidi samo politčku igru. I on smatra da se o Visokoj kao uredu predsjednika može govoriti tek kad se reducira broj savjetnika. Za njega je to sve dio političke igre kojom se građanima htjelo staviti do znanja da predizborna obećanja treba ispuniti.

Za Miru Kovača, međunarodnog tajnika HDZ-a ovo je nastavak uličarske politike – to nije zrela državnička politika. Posebno ga je, kaže, iznenadio postupak predsjednika Ive Josipovića kojim je stvorio presedan.  Sve skupa je žalosno, istakno je Kovač.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Jandroković pojasnio zašto nije prekinuo današnju sjednicu Hrvatskog Državnog Sabora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pojasnio je zašto nije prekinuo sjednicu na kojoj su se u srijedu mogle čuti prijetnje , psovke, a oporba je 40-tak minuta ometala rad lupanjem o saborske klupe

‘Danas je oporba očito željela izazvati prekid sjednice ili su željeli onemogućiti raspravu o proračunu za 2018. godinu. Poslužili su se metodama dosad neviđenim u Hrvatskom saboru, sve je tu bilo na kraju začinjeno i fizičkim prijetnjama pojedinih zastupnika iz oporbe i psovkama.

Odlučio sam se ne prekidati sjednicu i dopustiti građanima da vide tko je kakav, tko brine o onome što je njima zanimljivo, a mislim da je proračun za 2018. zanimljiv svima, a kome je stalo do jeftinih atrakcija, spektakla, senzacionalizma, gdje više nije važno što je sadržaj nego isključivo neka ridikulozna forma. Htio sam jednostavno da ljudi to vide’, kazao je za RTL.

Podsjetimo, dio oporbenih zastupnika lupalo je po klupama onemogućavajući bilo kakvu raspravu. Kreši Beljaku je isključen mikrofon kada je bez dopuštenja došao za govornicu,  Ivan Pernar (ŽZ) mobitelom je snimao govornike.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Hrvatska Vlada sutra predstavlja proračun za 2018. Plenković očekuje sadržajnu raspravu u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade: Parlamentarna većina izrazila potporu prijedlogu proračuna, očekujem sadržajnu raspravu u Saboru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uoči sutrašnjeg predstavljanja Prijedloga državnog proračuna u Hrvatskome saboru, sudjelovao je na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a i sastanku stranaka parlamentarne većine.

Kazao je da je prijedlog proračuna za 2018. godinu na tragu projekcija koje je Vlada usvojila u srpnju. „Nakon što je usvojen vrlo kvalitetan rebalans proračuna, sutra ćemo predstaviti proračun za 2018. Očekujem kvalitetnu i sadržajnu raspravu“, rekao je predsjednik Vlade i dodao da je parlamentarna većina izrazila potporu za usvajanje proračuna.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari