Connect with us

Kolumne

Odnosi zaleđeni, odledit će ih mali Sloba!

Objavljeno

-

'Mali Sloba s idolom u pozadini'

Službena administracija u  Zagrebu, čini se  nije pala na trepavice čuvši vijesti koje dolaze iz Srbije o tome da je tamošnji predsjednik Aleksandar Vučić „zapovedio“ da se “naprave korekcije kako bi se odledili odnosi između Srbije i Hrvatske“.

Dok je Hrvatska brojala zadnje sate prije punopravnog članstva u Schengenu i eurozoni, činjenica da su odnosi Hrvatske sa Srbijom zaleđeni nikoga nije posebno impresionirala, osim što je to poruka onima koji trolaju i zatrpavaju hrvatsku javnost „srpsko-hrvatskom koalicijom koja nas vodi u novi Beogradski zagrljaj“.

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Dakle, tko je „zaledio odnose Hrvatske sa Srbijom“, ako ne ova vladajuća administracija u Hrvatskoj, ili takozvana „srpsko-hrvatska koalicija“? Osim toga, zaleđeni su odnosi Srbije s EU-om, ali i sa SAD-om i to iz niza opravdanih razloga: rat u Ukrajini, Kosovo, nestali, povratak arhivske građe Hrvatskoj, hibridno-univerzalne jurisdikcija, ratna odšteta, manjinska prava, te usklađivanje vanjske i sigurnosne politike s onom Europske unije.

„Pa ljudi moji je li to moguće“- kriknuo bi Mladen Delić da je kojim slučajem živ? Ivica Dačić-mali Sloba, izabran je za odleđivanje hrvatsko-srpskih odnosa, a medijatori su mu Milorad Pupovac i Vučićev smokvin list za manjinska prava Tomislav Žigmanov. Izabrano je i strateško mjesto u vrijeme pravoslavnog Božića u SNV-u, a sve to neodoljivo miriše na još jednu srbijansku provokaciju i podmetanje kakvo je doživjela Kolinda Grabar Kitarović i zbog toga platila političkom glavom na predsjedničkim izborima.

Ivica Dačić, taj mjerač količine Hitlerizma i fašizma u Hrvatskoj, Milanovićev i Vučićev Ranković, Vulinov brat po oružju, idejni guru izložbe o Jasenovcu u UN-u, taj glasnik rata i megafon Miloševićeve ratne mašinerije, izabran je kao glasnik mira, po onoj formuli „ma ‘ko nas bre zavadi“, pružimo si ruke kao da ništa nije bilo. Ova ideja o zajedničkom lomljenju kruha o pravoslavnom Božiću, prije no što se  stvori ozračje i elementarni uvjeti, toliko je mizerna, baš koliko je mizeran „glasnik mira“ Ivica Dačić.

O tome tko je Ivica Dačić najbolje govore Srbi u Srbiji!

„Ivica Dačić zvani Prasko, Debeljko, Šećerko, Ratluk je dobio zadatak da nasamari Plenkovića kao njegov gazda Vučko Kolindu, i lažno odglumi povratak Srbije na “europski put”

“Ivica Dačić je bio odvratni aparatčik Miloševićeve stranke. Predsjednik omladine i glasnogovornik Miloševićeve stranke. Svi odvratni stranački stavovi, sva opravdanja izbornih krađa, hiperinflacije, općeg siromaštva u Srbiji, nacionalnih poraza, sve je to prošlo preko njegovih usta. Uključujući i ono najbizarnije, da su pobijedili NATO 1999. godine.”  (Predrag Popović, beogradski publicist; iz knjige “Istina o Vučiću”)

Amir Bislimi, nekadašnji direktor DS Srbije o Dačiću na Facebooku: ”Miloševićev megafon, sijač smrti, straha, bijede, prostakluka i primitivizma, danas nekome nešto priča. Glasnogovornik zločinačke, kriminalne, nacističke i lopovske partije SPS je ministar vanjskih poslova Srbije.

Nikitović i Koštunica su ga amnestirali, a Tadić vratio na državne funkcije. Srbijom danas upravljaju razuzdani, iz groba podignuti, Miloševićevci. To im je kazna za sve izgubljene ratove, zločine, sankcije, nedužne žrtve, divljačke privatizacije, prostakluk, poremećene vrijednosti. Realno, kad se sve zbroji, pomnoži i oduzme, Srbija bolje nije ni zaslužila, nego da njome vladaju aveti prošlosti.” (Objavljeno na blogu Predraga Popovića, 04.02.2017.)

Evo što je Slobodan Milošević poručio svome šegrtu Ivici Dačiću iza rešetaka Haaškog tribunala: „Socijalistička partija Srbije je potpuno upropaštena i Ivica Dačić, taj mali napuhani ratluk, ne smije više zloupotrebljavati moje ime i predvoditi stranku”. (Popović,)
Mirjana Marković je Dačića zvala “mali debeli Šećerko.” Sloba Milošević ga je zvao ga je “ratluk”.

Gotovo da nema razlike u mišljenju između ogromne većine u Hrvatskoj i one u Srbiji o liku i djelu Ivice Dačića. Kao Vulin, Dačić je odavno trebao biti proglašen personom non grata u Republici Hrvatskoj, sve dok se ne ispriča za velikosrpsku agresiju na Hrvatsku, uz ispunjavanje svih hrvatskih i međunarodnih uvjeta kao preduvjeta za bilo kakvo odleđivanje političkih odnosa.

Eventualno „lomljenje kruha“ s Dačićem prije toga, klasična je velikosrpska provokacija i vjetar u jedra već ionako povampirenoj „desnici“ u Hrvatskoj koja jedva čeka da na toj temi osvane na naslovnicama mainstream medija. Službeni Zagreb sa službenim Beogradom može i mora službeno komunicirati samo u kontekstu rješavanju teških tema koje su „zaledile odnose“, a sve drugo može naštetiti teško stečenim međunarodnim pozicijama Republike Hrvatske. Na unutar političkom planu, Beogradske provokacije, ovakvim i sličnim smicalicama hrane „desnicu u Hrvatskoj“, s ciljem slabljenja Andreja Plenkovića i vladajuće većine!

Kazimir Mikašek-Kazo 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari