Pratite nas

Gluposti

Odobren kredit za obnovu Galeba

Objavljeno

na

Riječko Gradsko vijeće izglasalo kredit za obnovu Galeba

Glasovanje je trajalo nekoliko sekundi, a kredit za obnovu Galeba i Palače Šećerane je odobren jer su prijedlog podržala i tri vijećnika Liste za Rijeku pa je za bio 21 vijećnik, dok je protiv bilo 16. vijećnika.

Dakle, grad Rijeka će spiskati 60 milijuna kuna na ruzinavi brod komunističkog diktatora. Bit će to kruna na puno stoljeće neprekinute “crvene” vladavine u Rijeci. Tko će to plaćati?

Riječka oporba na sjednici gradskoga vijeća zatražila je raspisivanje referenduma o zaduživanju za brod Galeb. Razlog je zaduživanje grada od 44 milijuna kuna. No hoće li gradsko vijeće poduprijeti prijedlog za raspisivanje referenduma, znat ćemo tek navečer, budući da je ta točka ostavljena za sam kraj sjednice.

Zaduženje grada u iznosu od 44 milijuna kuna kako bi Titov brod bio obnovljen, izglasano je uz pomoć dvojice vijećnika Liste za Rijeku i Mostovog vijećnika koji je u toj stranci samo formalno.

– To između ostalog znači da smo u spojenim posudama, odnosno projekt Benčića i Galeba osigurali da i jedan i drugi zapravo prođe. Da smo spriječili blamažu vraćanja sredstava, da smo spriječili još jedan dodatni udar na proračun u ovom vrlo kratkom vremenu što bi zapravo bio udar na građane, smatra predsjednik Kluba vijećnika Liste za Rijeku Zvonimir Peranić.

Oporba smatra da je obnova broda Galeb na teret građana – nepotrebna.

– Zato što se radi o luđačkom pothvatu. Uložit će se 50 do 60 milijuna kuna, a možda i više, gradskoga novca, a brod “Galeb” za te novce ne može biti obnovljen, smatra vijećnica HDZ-a Ivona Milinović.

Ostaje vidjeti hoće li ta tema ići na referendum.

Sjednica gradskog vijeća još uvijek traje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Milanović: Odluka o izborima 22. prosinca je lopovluk i sramota

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednički kandidat Zoran Milanović ocijenio je u četvrtak odluku da predsjednički izbori budu 22. prosinca “lopovlukom i sramotom” te je optužio HDZ da želi smanjiti broj građana koji će izaći na izbore i ‘ubiti’ kampanju za drugi krug tempirajući je za vrijeme blagdana.

Milanović je na svom Facebook profilu osudio je današnju odluku Vlade da se prvi krug izbora za predsjednika Republike Hrvatske održi 22. prosinca, nazvavši je lopovlukom i sramotom iz tri razloga.

“HDZ želi smanjiti broj građana koji će glasati kako 22. prosinca u prvom krugu – kada se u Hrvatsku još nisu vratili svi koje je HDZ potjerao u Irsku – tako i 5. siječnja kada je više od 100.000 birača s obiteljima i djecom na odmoru za koji su štedjeli cijelu godinu i neće se moći vratiti u Hrvatsku na glasanje u drugom krugu”, napisao je Milanović.

Dodaje i da se se time svjesno ubija kampanja za eventualni drugi krug izbora, na način da se ona tempira u vrijeme blagdana “kako bi se sakrila sva ispraznost HDZ-ove kandidatkinje”.

Ustvrdio je da se takvom odlukom odstupa od prakse i pravila kojih se držala i Jadranka Kosor, koja je 2009. prvi krug izbora raspisala između Božića i Nove godine.

Poručio je da je premijeru Andreju Plenkoviću cilj spriječiti građane da izaberu bolju Hrvatsku. (Hina)

 

Fra Mario Knezović: Motivacijski govor, koji to nije, Zorana Milanovića je bio otužan…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Izvanredne vijesti iz škorina stožera – ‘Iz objektivnih razloga prekidam kampanju na neko vrijeme.’

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u nedjelju je na svom službenom Facebook profilu objavio kako “iz objektivnih razloga prekida kampanju na neko vrijeme”, a razlog takve odluke detaljno je objasnio u videu.

Evo što je rekao o svom potezu:

– Dame i gospodo, dragi prijatelji, želim vas izvijestiti da večeras od 24 sata prekidam kampanju za izbor predsjednika države.

Naime, kao što vam je poznato, sutra je Martinje. Ja, osim što sam pjevač zabavnih i lakih nota, ja sam i vinogradar i vinar i silno poštivam našu tradiciju.

U našoj tradiciji je da se na Martinje nitko ne bavi ozbiljnom politikom. Neće me biti 24 sata i nemojte me o politici ništa pitati.

Vidimo se, ako Bog da, u utorak ujutro, tko preživi – kaže Škoro u videu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari