Connect with us

Komentar

Odredbu o zabrani rekreativnog ribolova hitno promijeniti

Objavljeno

-

wikipedia

Rekreativni ribolov najbolje pokazuje kako pojedinci ne znaju čemu služi i tko se s njim bavi, te koji su benefiti bavljenja rekreativnim ribolovom. Napominjem rekreativnim, ne sportskim ribolovom jer sportski treba ostati zabranjen.

Prije svega rekreativni ribolov je individualni sport gdje prisustvo druge osobe ili ribolovca nije poželjno niti ribolovci to prakticiraju. Zamislite varaličara ili šarandžiju u ribolovu tih osjetljivih riba u društvu, ne to jednostavno nije zamislivo.

Bavljenje rekreativnim ribolovom nije u suprotnosti s mjerama nacionalnog stožera, ne samo da nije u suprotnosti već ispunjava većinu naputaka ili odredbi nacionalnog stožera te su odluke o zabrani apsolutno apsurdne.

Ribič je u samoizolaciji, na zraku, bavi se aktivnošću i poštuje socijalnu distancu. Rekreativni ribolov je bitan u liječenju PTSP i jako puno oboljelih branitelja s tom dijagnozom bavi se s njim. Ribolov umanjuje mogućnost obiteljskih trauma i nasilja u obitelji te donosi balans obiteljskih odnosa.

Sve dok su ribolovci na prisilnom bezrazložnom odmoru hrvatskim rijekama i jezerima haračiti će horde krivolovaca jer su upravo ribolovci brana njihovom djelovanju.

Radi svega navedenog i poglavito radi 100 000 izdanih ribolovnica na kopnu i moru, ova odredba mora se hitno promijeniti.

Anre Rašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari