Connect with us

Iz Svijeta

Određene međunarodne sile snažno potiču migracije u Europu

Objavljeno

on

Određene međunarodne sile snažno rade na tome da u Europsku uniju dovedu što je više moguće migranata, izjavio je u ponedjeljak mađarski premijer Viktor Orban.

 [ad id=”93788″]

Orban je tako u parlamentu odgovorio na pitanje zastupnika iz nacionalističke stranke Jobbik o mađarsko-američkom milijarderu Georgeu Sorosu kojeg Orban optužuje da potiče migraciju u Europu.

Jobbikov Marton Gyongyosi spomenuo je da je tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća Soros financirao stipendije gotovo svih osnivača Orbanove stranke Fidesz.

“Ne mislite li da je licemjerno, oportunistički i nepošteno okrenuti se protiv bivšeg zaštitnika?”, upitao je Orbana.

Mađarski premijer je odgovorio da je demokratska oporba u komunističko doba primala donacije iz različitih izvora i to nikada nije bila tajna.

“Odlično je da je George Soros mobilizirao svoje snage protiv komunizma, pomogao njegovu padu i povlačenju sovjetske vojske”, rekao je Orban dodajući da to nema nikakve veze sa sadašnjom migrantskom krizom.

“Postoje određene međunarodne snage koje rade na tome da dovedu u Mađarsku i ostale zemlje EU-a što je moguće više migranata”, istaknuo je.

“Bez obzira na njegove zasluge iz prošlosti, ono što radi danas protiv je mađarskih nacionalnih interesa”, dodao je Orban.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari