Connect with us

Naši u svijetu

Održan Božični prijam u Veleposlanstvu RH u Beogradu

Objavljeno

on

[su_heading size=”17″]ZVONKO MILAS: ZAJEDNIČKI ISKORACI U SVIM PODRUČJIMA OD POSEBNE VAŽNOSTI[/su_heading]

Božićni prijam za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji upriličen je 07. prosinca u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu, a među broJnim uzvanicima našao se i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske gospodin Zvonko Milas, koji je ovom prigodom pozdravljajući nazočne izrazio želju Republike Hrvatske za bliskom i dobrom suradnjom koja se već postigla te za nastavkom građenja stečenog povjerenja.

Također je kazao kako RH hoće činiti zajedničke iskorake u svim područjima od posebne važnosti: u obrazovanju, kulturi, informiranju, politici, javnim poslovima.

Bila je ovo prigoda kako bi gospodin Zvonko Milas i  ohrabrio novoizabrano rukovodstvo Hrvatskog nacionalnog vijeća Srbije i novoizabranu predsjednicu Jasnu Vojnić porukom kako će institucije matične domovine i dalje biti vjerodostojan partner i suradnik u rješavanju problema i realizaciji planova.

Ovom prigodom predstavljena je i vrlo vrijedna knjiga vlč. Marka Kljajića “Surčin kroz povijest”, a koja je postala dio obvezne literature na poslije diplomskom studiju u Beogradu. Božični prijam u Veleposlanstvu RH u Beogradu organizirao je veleposlanik  mr.sc. Gordan Bakota, a na njemu se moglo vidjeti mnoštvo ljudi iz političkog, kulturnog i društvenog života Hrvata koji žive u Srbiji.

Anto PRANJKIĆ

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari