Pratite nas

Događaji

Održan dan otvorenih vrata HDZ-a Osječko-baranjske županije

Objavljeno

na

HDZ Osječko-baranjske županije danas je prvi put, s ciljem upoznavanja građana s radom najveće političke stranke u Hrvatskoj, organizirao Dan otvorenih vrata.  Građane se željelo pozvati na aktivno sudjelovanje i kreiranje političkog i gospodarskog života u županiji, a da je cilj ostvaren moglo se vidjeti po broju zainteresiranih posjetitelja, članova HDZ-a i onih koji su danas to postali. Prigodno na Danu otvorenih vrata građani su mogli ispuniti pristupnice pa su tako u HDZ danas pristupila 32 nova člana.

Posjetitelji su obilazili stranačke prostorije i urede, vidjeli prezentacije o ustroju i radu stranke i do sada neobjavljene video materijale i fotografije iz kampanje za prijevremene parlamentarne izbore 2016. godine.

Predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije i saborski zastupnik Ivan Anušić održao je uvodno predavanje nakon kojeg je poslušao prijedloge i odgovarao na pitanja građana. Anušić je rekao kako je cilj ovog događanja približiti rad Hrvatske demokratske zajednice građanima, ali i poziv za sve zainteresirane koji žele da zajedničkim snagama i bez podjela krenemo ostvarivati bolju budućnost za sve nas.

„Vrijeme je za promjene u političkom djelovanju, želimo zajedno s građanima kreirati novi put koji će nas voditi do boljitka za sve nas. Na ovaj način simbolički otvaramo put za jedan potpuno novi smjer kojim ćemo krenuti tako da pozivam sve koji su zainteresirani da se uključe kako bismo zajedno došli do ciljeva koje smo postavili. Jedan od njih zasigurno je razvijenija, ponosnija i bogatija Osječko-baranjska županija, dio Hrvatske koji ima potencijala koji do sada nažalost nisu ostvareni. Imamo strategiju i viziju te ćemo zajedničkim snagama s građanima raditi na razvoju i boljitku.“ – naglasio je Anušić.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – povezivanje škola u Vukovaru, Širokom Brijegu i Chicagu

Objavljeno

na

Objavio

U subotu, 18. studenog 2017., u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, održana je videokonferencija u okviru pilot projekta Korijeni kojim se ostvarila suradnja osnovnih škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prve osnovne škole Široki Brijeg i Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago pri župi Sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Tijekom videokonferencije djeca iz Chicaga su pokazala što znaju o domovini i otpjevala pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku, maleni Vukovarci održali su zanimljivo predavanje. Svojim vršnjacima pričali su o Gradu heroju, o mjestu kojem se svatko od nas nakloni i zahvali na žrtvi. Iz Širokog Brijega naglasili su da je najvažnije zajedništvo našeg naroda, ma gdje bili, jer nas veže jedna ljubav prema istoj domovini Hrvatskoj.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, tom je prigodom poručio kako je projekt Korijeni usmjeren na izgradnju i jačanje zajedništva hrvatskog naroda, svijesti da smo jedan – nedjeljiv narod ma gdje živjeli te je prvenstveno usmjeren na djecu i mlade koji su budućnost Hrvatske „ Draga djeco iz Vukovara, Širokog Brijega i Chicaga stvorite nova prijateljstva utemeljena na činjenici da ste Hrvati, da dijelite jedan jezik jednu povijest, jednu kulturu i jednu budućnost. A svaki vaš uspjeh je hrvatski uspjeh, dogodio se on u Vukovaru, u Chicagu ili u Širokom Brijegu.

Svi ga zajedno iščekujemo i svi ćemo ga zajedno slaviti, a Vaša hrvatska država se s Vama i danas već ponosi“.

Cilj projekta Korijeni, između ostalog je, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, BiH i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, radi jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i  svladavanja komunikacijskih barijera između Hrvata u Republike Hrvatske i izvan nje, poglavito među najmlađim generacijama.

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

VUKOVAR – Komemoracija kod Veleprometa

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, u kojemu je srpski agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor kroz koji je tijekom okupacije Vukovara, po podacima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), prošlo oko 10.000 branitelja i civila, započelo je  obilježavanje dana sjećanja na žrtve ubijene na tome mjestu.

Podno spomen ploče položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a misu zadušnicu služi će povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije, velečasni Stanislav Šota.

U hangarima u kojima su bili zatočenici postavljena je izložba novinskih tekstova i fotografija o stradanjima u srpskim logorima.

Prigodnim programom “Ovčara, vječna rana” te polaganem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se i 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila na Ovčari nedaleko od Vukovara.

U Župnoj ckrvi Kraljice mučenika bit će služena misa zadušnica za žrtve s Ovačer.

Novinarsko-književničkim susretom “Grad-to ste vi” Vukovarci će se prisjetiti na Ovčari ubijenog ratnog izvjestitelja i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića, čime će i završiti program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari