Connect with us

Herceg Bosna

Održan Sajam zapošljavanja u Sarajevu

Objavljeno

-

Sudjelovala je 41 firma sa potrebama za 437 radnih mjesta

U sklopu Sajma u Hotelu Europe održan je i okrugli stol na temu „Razvoj turizma kao generator zapošljavanja u Kantonu Sarajevo“…

SARAJEVO, 26. PROSINAC 2014 – U organizaciji JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo jučer je na Sarajevo Holiday Marketu održan Sajam zapošljavanja, na kojem je učestvovala 41 firma, sa potrebom za 437 radnih mjesta.

U sklopu Sajma u Hotelu Europe održan je i okrugli stol na temu „Razvoj turizma kao generator zapošljavanja u Kantonu Sarajevo“, tokom kojeg je povedena konstruktivna diskusija o mogućnostima zapošljavanja koje sa sobom donosi razvoj turizma.

Diskusija je, pored stručnjaka iz područja rada i zapošljavanja, okupila profesionalce iz područja ekonomije i turizma. Činjenicu da je Služba za zapošljavanje organizator ovakvog skupa, direktor Službe Igor Kamočaji pojasnio je rekavši kako je „misija Službe za zapošljavanje da posreduje između poslodavaca i nezaposlenih, a industriju turizma  vidimo kao  područje u kojoj takav rad može zaista biti uspješan.“

Prema riječima Almira Pešteka, izvanrednog profesora na katedri za Marketing Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, „industrija turizma je po zapošljavnju vodeća, a prema podacima Svjetske turističke organizacije i najprofitabilnija svjetska industrija“.

unnamed

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari