Connect with us

BiH

Održan sastanak dr. Čovića, predsjednika stranaka HNS-a i predsjednika Republike Hrvatske Milanovića

Objavljeno

-

(hnsbih.ba)

Nakon svečane akademije obilježavanja 30. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i tiskovne konferencije predsjednika dr. Čovića i predsjednika RH Milanovića, uslijedio je zajednički sastanak.

Uz predsjednika dr. Čovića i predsjednika RH Milanovića, zajedničkom sastanku nazočili su predsjednici stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor (HNS).

Na sastanku se razgovaralo o tijeku daljnjih političkih koraka, kao i važnosti nastavka pregovora na visokim razinama pod međunarodnom medijacijom. Napori koje ulažu institucije Republike Hrvatske imaju enormnu važnost u rješavanju ovog ključnog političkog pitanja.

Potpuno uvažavanje ustavne arhitekture jednakopravnosti tri konstitutivna naroda i njihove legitimne političke volje u ključnim institucionalnim tijelima su osnova Daytonskog mirovnog sporazuma.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sugerirao je u petak da je prijatelj Bosne i Hercegovine budući da se snažno zauzima za članstvo te zemlje u Europskoj uniji te je odbacio prigovore kako radi na njezinoj podjeli.

“Ovo je moja poruka svima onima koji misle da sam ovdje došao dijeliti BiH. Hrvatska želi da BiH bude čitava od Une do Drine, od Save do Neretve i Neuma i da kao takva uđe u Europsku uniju”, rekao je Milanović novinarima uoči susreta sa čelništvom Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari