Connect with us

Događaji

Održan tradicionalni ‘dan Rujna’

Objavljeno

-

Na Rujnu, 12. kolovoza 2019., održano je tradicionalno okupljanje Rujana i njihovih gostiju. Ovaj dan se već treću godinu zaredom proslavlja kao Dan Rujna. Program je započeo svetom misom u crkvi svetog Ivana Krstitelja na Rujnu.

Misno slavlje su predvodili Rujnani fra Mladen Sesar i fra Ivan Sesar. Nakon mise upriličeno je polaganje cvijeća i svijeća na spomenik u kojem su usklesana imena žrtava iz Drugog svjetskog rata i poraća njih ukupno 38 te iz Domovinskog rata jedna žrtva iz sela Rujan Nevenko Sesar. Vijenac kod spomenika su položili predstavnici Udruge ”Rujan”. nakon čega su rujanska djeca položila 39 svijeća u znak sjećanja na 39 poginulih iz ovog mjesta.

Nakon otkrivanja spomenika organizatori su priredili druženje na igralištu kod škole, a domaćini su za sve Rujnane i njihove goste priredili bogat program, hranu, piće i glazbu uživo.

U zabavnom programu uz voditeljstvo Marinka Mikulića nastupili su članovi HKUD-a Kočerin, glazbena skupina iz Kušanovca, Zvonimir Sesar, Zdenko Damjanović, guslari i gangaši.
Druženju i proslavi su nazočili brojni Rujnani i njihovi gosti, kao i predstavnici općinske i žuapnijske vlasti, gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević, Ivan Sesar, zastupnik u skupštini ZHŽ-a, dr. sc. Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH i predstavnici udruge Crnolokvani.

Predstavnici Udruge Rujan predstavili su dosadašnji rad udruge, ali i iznijeli plan rada za iduću godinu u kojoj se uz financiranje grada planira asfaltiranje dijela puta kroz Rujan te uređenje crkvenog dvorišta i adaptacija krovišta škole. Natjecalo se u tradicionalnim sportovima, pjevalo, sviralo i družilo do kasno u noć. Iz organizacije se još jednom zahvaljuju svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovog događaja, onima koji su ga financijski potpomogli te svima koji su nam bili dragi gosti, te poručuju: Vidimo se iduće godine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari