Connect with us

Naši u svijetu

Održan Znanstveni skup ‘Identitet Hrvata Boke Kotorske’

Objavljeno

-

Znanstveni skup „Identitet Hrvata Boke Kotorske“ svečano je započeo danas, a traje do 8. svibnja. Prvi dio održava se na Institutu Ivo Pilar u Zagrebu, dok će se drugi dio održati u Tivtu.

Ovako veliki broj važnih institucija koje zajedno rade na realizaciji ovog vrijednog znanstvenog skupa vrlo je znakovit i jasno poručuje koliko su svima Hrvati u Boki kotorskoj važni, a jednako važna poruka koja se na ovaj način šalje i koju često upućuju i naši sunarodnjaci iz Boke, poruka je hrvatskoga zajedništva.

„Posebno važnim smatram činjenicu da će se na ovome skupu, možda i najjasnije do sada, govoriti o tome koliko je važno i potrebno u nacionalne kurikule u Hrvatskoj uključiti i ključne teme Hrvata izvan Hrvatske, a vrlo je važno tu svijest o cjelovitosti i integrativnosti hrvatske kulture usvajati od najmlađeg uzrasta – važno je znati da je Bokeljska mornarica tradicijska kulturna praksa i blago ponajprije Hrvata u Boki kotorskoj, potom Crnoj Gori, ali i Republici Hrvatskoj “, izjavio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Izlaganje pod nazivom „Sustavna komunikacija i suradnja institucija Republike Hrvatske s Hrvatima u Boki kotorskoj“ održao je i dr.sc. Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari