Connect with us

Nebuloze

Održana likovna kolonija „Fra Mirko Ćosić“

Objavljeno

-

U znak sjećanja na akademskog slikara fra Mirka Ćosića (1903. – 1967.), Udruga za očuvanje baštine Hercegovine „Riječ i slika“, u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, već treći put organizira Likovnu koloniju, ove godine u Rasnu u mjestu krštenja i početnog školovanja fra Mirka Ćosića.

Likovna kolonija „Fra Mirko Ćosić“ održava se svake godine kao zajednički projekt profesora i studenata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, štovatelja lika i djela pokojnog fra Mirka.

Profesori i studenti Akamedije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru te gostujući umjetnici od ranih jutarnjih sati pa sve do večeri oslikavali su svoje radove u krugu Pučke škole ‘Ivan Sopta’, pored crkve svetog Franje te na prirodno-spomeničkoj baštini ‘Krgača’ – antičkoj lokvi. Likovna akademija traje dva dana, a svi ljubitelji umjetnosti imaju priliku u nedjelju otići i pogledati radove tijekom dana.

Sudionici kolonije, studenti profesori od Zadra do Dubrovnika, oduševljeni su spomeničkim i prirodnim ljepotama u Rasnu.

Foto: I.D. / Portal Rasno

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari