Zapovjednik 27. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu, ujedno zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli izrazio zadovoljstvo provedenim hodočašćem

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli, ujedno zapovjednik 27. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu izrazio je zadovoljstvo održanim hodočašćem ističući važnost katoličke vjere za hrvatski narod.

Koncelebriranu svetu misu predvodio je vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, koji je u svojoj propovijedi istaknuo kako je vjera temelj života i otvara put ljubavi.

„Svima nam je u živom sjećanju primjer naših hrvatskih branitelja kojima su izvor snage bile krunica oko vrata i vjera u srcu. I mi bismo željeli imati takvu vjeru – čvrstu, jasnu, nepokolebljivu“, kazao je biskup prisjetivši se i blaženog Alojzija Stepinca kao progonjenog pravednika koji je živio od vjere i postao primjerom i svjedokom vjere za sve Kristove učenike.

„Od nas ovdje, hodočasnika u Gospinome svetištu, vojnika, policajaca, kulturnih i javnih djelatnika, svećenika i biskupa, svih bez iznimke, očekuje se profesionalna zauzetost i predanje u svome zvanju i poslanju. Naša služba, naše služenje, ne odražava se samo na nas osobno, nego na čitav narod. Vaša profesionalna vojna, policijska, društvena djelatnost, ako je prožeta ljubavlju, postaje vaš put posvećenja“, poruka je biskupa Bogdana.

Nakon misnog slavlja, s početkom u 15 sati održat će se križni put na Bistričkoj kalvariji, čime završava ovogodišnje hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu.

Foto: Hina

Foto: Hina

Foto: Hina

Foto: Hina