Connect with us

Događaji

Održano stručno usavršavanje nastavnika hrvatskog jezika i knjiženosti u Zapadno hercegovačkoj županiji

Published

on

U cilju jačanja ljudskih i profesionalnih  kapaciteta hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, u  organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, JU Zavod za odgoj i obrazovanje te uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske u Širokom Brijegu je održana stručna edukacija za nastavnike hrvatskog jezika i književnosti iz osnovnih i srednjih škola Zapadno hercegovačke županije na temu: „Analiza složenosti književnog teksta“.

Stručna edukacija uključivala je predavanje i pedagošku radionicu koje su vodili dr. sc. Srećko Listeš, viši savjetnik za hrvatski jezik Agencije za odgoj i obrazovanje iz Splita, voditeljica Županijskog vijeća za grad Split, Nataša Botica, prof., Silvana Bampa-Listeš, prof. i Dragana Plosnić, prof.

Na edukaciji je sudjelovalo 65 nastavnika hrvatskog jezika i književnosti iz osnovnih i srednjih škola te gimnazija u Zapadno hercegovačkoj županiji. Slijedeća radionica na ovu temu biti će organizirana 7.prosinca 2018.  u Tomislavgradu za nastavnike hrvatskog jezika i književnosti  iz Herceg bosanske županije.

Napominjemo da je ovo prva u nizu stručnih edukacija koje će biti organizirane za učitelje, nastavnike i profesore u Bosni i Hercegovini. Stručno usavršavanje će pokrivati različite teme – od nastave informatike, povijesti do primjerice teme „Projekti Europske unije – nove inicijative u području učenja i poučavanja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari