Connect with us

Vijesti

Odustao novi slovenski arbitar – Ronny Abraham podnio ostavku

Objavljeno

-

Novi arbitar u postupku Hrvatske i Slovenije Ronny Abraham podnio je ostavku, izvijestio Arbitražni sud u Haagu. Abrahama je u postupku izabrala Slovenija.

[ad id=”68099″]

Abraham je izvijestio Sud da je pristao na funkciju arbitra jer se nadao da bi njegovo imenovanje pomoglo ponovo učvrstiti povjerenje između dviju država i arbitražnog suda, kako bi se omogućilo da se proces normalno nastavi. Zaključio je da u trenutačnoj situaciji ne može ispuniti očekivanja jer je Vlada RH odlučila istupiti iz arbitraže. Stoga smatra da više ne može biti arbitar, prenosi RTV Slovenije.

Skandal je izbio zbog otkrića da su se slovenski arbitar Jernej Sekolec i agentica Simona Drenik dogovarali o iznošenju slovenskih argumenata i lobiranju kod drugih arbitražnih sudaca. Uvidom u njihovu komunikaciju, koja je objavljena u medijima, utvrdilo se i da su nakon početka rasprave u postupak protupravno unosili dodatne dokumente i informacije.

Slovenski mediji i dužnosnici najnoviji zaplet među državama od same su objave kompromitirajućih transkripata većinom nazivali obavještajnom ili špijunskom aferom. Inače, više od 90 posto Slovenaca podržava stajalište svog premijera Mire Cerara u arbitražnoj aferi s Hrvatskom, pokazala je anketa koju je objavio ljubljanski list ‘Dnevnik’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari