Connect with us

Iz Svijeta

Odvjetnik Asije Bibi nada se njezinu skorom odlasku u Kanadu

Published

on

Odvjetnik Asije Bibi Saif ul Malook za njemački list „Bild am Sonntag“ govorio je o trenutačnom stanju progonjene pakistanske kršćanke. Nada se rješenju njezina slučaja početkom nove godine, kada će najvjerojatnije iseliti u Kanadu.

Napomenuo je da je ona dobro, da je zdrava i na sigurnom, zahvaljujući pakistanskoj vladi. No, njezina obitelj još uvijek je u opasnosti, pa su tako nedavno ekstremisti pucali na kuću u kojoj borave dvije njezine kćeri.

Posebne mjere sigurnosti poduzete su za božićne blagdane, kada je stavljena u sigurnosni pritvor, a vlada je zbog mogućih napada islamista postavila i naoružane straže u kršćanske četvrti, prenosi Kathpress.

Pakistanski Vrhovni sud oslobodio je krajem listopada Asiju Bibi, osuđenu na smrt godine 2010., optužbi za blasfemiju i naložio njeno trenutačno puštanje na slobodu.

Uslijedili su prosvjedi i prijetnje radikalne islamističke stranke Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) koja je zatražila hitno pogubljenje Asije Bibi i optužila suca Vrhovnog suda za popuštanje pritiscima antipakistanskih snaga iz zapadnih zemalja. Vlada je zatim najavila da joj neće dopustiti izlazak iz zemlje te je bilo riječi i o mogućoj reviziji presude. Mnoge su zemlje iskazale spremnost pružiti joj utočište. (IKA)

 

Asia Bibi – Jeziva priča o blasfemiji, kršćanki i islamistima koji ju žele mrtvu

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari