Connect with us

Vijesti

Odvjetnik navijača: Postoji snimka ubojstva

Objavljeno

-

Odvjetnik Vasilis Nulezas koji brani trojicu Hrvata rekao je da ga čudi što je dio grčkih navijača pušten i prije odlaska na sud.

Potvrdio je da postoji sigurnosna snimka sa stadiona koja prikazuje trenutak ubojstva, no lice ubojice nije vidljivo, jasno je samo da je riječ o visokom i vitkom mladiću, piše HRT.

Nije mi poznato stanje spisa, međutim po onome što vidim i što čitam iz medija, svakim danom se pojavljuju novi dokazi, pojavljuju se snimke videonadzora. Izašla je informacija da postoje još snimke nadzornih kamera sa stadiona AEK-a koje klub odbija izručiti policiji, što smatram skandaloznim, rekao je odvjetnik Mario Medak, pravni savjetnik članova obitelji uhićenih Bad Blue Boysa.

U hrvatskom zakonu, objasnio je, postoji kazneno djelo sprečavanja dokazivanja i za osobe koje to čine je propisana, po našem zakonu, kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

– Svima je u interesu da se rasvijetli ovaj slučaj, to je stvar grčkog pravosuđa. Roditelji i članovi obitelji hrvatskih državljana očekuju i mole hrvatske institucije (…) da učine sve u skladu s njihovim ustavnim i zakonskim ovlastima i da putem diplomatsko-konzularnog djelovanja učine sve kako bi se, prije svega, osigurala sigurnost hrvatskih državljana. To je o ovome trenutku najvažnije rekao je.

Naglasio je kako je među uhićenima mnogo mlađih punoljetnika u dobi 18-20 godina.

– Nekoliko naših državljana je ozlijeđeno, imaju ubodne rane od noža, na neke su ispaljivane signalne rakete, rekao je.

Posljednja skupina od 35 navijača stigla je na ispitivanje pred sud u Ateni. Znaju što ih čeka jer je u posljednja dva dana ispitano 67 Hrvata, 2 Grka i jedan Albanac protiv kojih su podignute optužnice te im je određen istražni zatvor. Priznali su krivnju za sudjelovanje u tučnjavi, ali negiraju upletenost u ubojstvo navijača AEK-a.

Grčka javnost s nestrpljenjem čeka rezultate analize DNK, a odvjetnik obitelji ubijenog rekao je da su dosad prikupljeni dokazi vrlo nejasni i da je iz njih nemoguće zaključiti tko je počinitelj.

Obitelj žrtve, poručuje, ne želi da netko bude pogrešno optužen niti da itko ima poseban tretman – žele samo pravdu za svog sina.

Kako prenose grčki mediji, navijačima se na teret stavljaju četiri kaznena djela: sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, ubojstvo iz nehaja, izazivanje eksplozija i posjedovanje eksplozivnog materijala.

Dok se čeka rasplet situacije i ne otkrije tko je kriv za ubojstvo – navijači, njihovi roditelji i odvjetnici pozivaju hrvatske vlasti da reagiraju te optužuju Grčku za maltretiranje i kršenje prava uhićenih.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari