Connect with us

BiH

Ogavni “hrvatski” mediji

Objavljeno

-

Kad je poludjeli Boško Šapić, Srbin iz okoline Vrginmosta nožem izmasakrirao dva Hrvata svi hrvatski mediji su izbjegavali napisati nacionalnosti žrtava. Iako se to naravno nije moglo sakriti već po imenima ubojice i žrtava a još kad je u javnost dospio FB profil uboijice na kojima se nalaze simboli zločinačke tzv RSK.

60968298-bosko-sapicTu i tamo bi se dalo naslutiti da je ubojica Srbin a žrtve Hrvati. Iz BiH, naglašavalo se, kako bi im se umanjila žrtvena vrijednost, jer to su ionako tamo neki Bosanci, pa s obzirom kakav imidž imaju BiH Hrvati u Hrvatskoj skoro  nisu napisali kako i nije neka šteta.

Zaprepašćujuće je bilo čitati kako su ti mediji secirali živote ubijenih mladića navodeći, morbidno i nekrofilski, kako su se obojica ubijenih navodno impresionirali sitnim kriminalom pa se istim povremeno i bavili, što je bilo naročito skaradno dok se mrtva tijela još nisu ni ohladila. O ubojici se pisalo više manje neutralno, navodeći samo tehničke stvari( i nismo saznali čime se on osim zločinačkom tzv RSK impresionirao, i čime se bavio, jel se impresionirao sitnim kriminalom poput njegovih žrtava). Kad je prohodao sa fatalnom Viky, kad su počele svađe i prepirke, bez seciranja lika ubojice.

Prvo je bilo objavljeno da je netom prije dvostrukog ubojstva, ubojica zaprijetio žrtvama riječima j…. vam mater ustašku, večeras će padati mrtve glave” da bi se kasnije to preinačilo u prihvatljiviju verziju ” j…. vam mater bosansku, večeras će padati mrtve glave”.

Mediji su tih dana skoro cenzurirali svako pominjanje nacionalnosti ubojice i žrtava smatrajući to nebitnim i ne želeći da u eter ide priča kako poludjeli Srbin kolje Hrvate usred Hrvatske. To je autocenzura toliko puta viđena u Hrvata, taj vječiti mazohizam i samooptuživanje, aboliranje i pravdanje vlastitih krvnika.

Al zato sad kad je ovih dana u Njemačkoj mladić Hrvat nožem izbo momka vlastite sestre, što su prvo uradili hrvatski mediji? Svi su u naslove stavili da je Hrvat ubio Srbina jer mu je ovaj ljubovao sa sestrom. Nije bilo tragičnih motiva, samo je nacionalnost bitna. Potpuna suprotnost od slučaja Boška Šapića i dvojice zaklanih Hrvata na Kordunu. Vjerovatno se neće secirati ubijeni mladić iz Njemačke, i ne treba, pa će bar u ovom slučaju ogavni hrvatski mediji pokazati mrvu poštovanja prema mrtvom tijelu, ono što nisu pokazali prema ubijenim Hrvatima sa Korduna.

Nedavno je počelo suđenje Ubojici Bošku Šapiću. I opet su se hrvatski mediji potrudili prikazati krvnika žrtvom. Oni koji se inače zgražaju kako se može dočekati Darija Kordića, ratnog zločinca kako oni kažu, iako Dario Kordić koliko se zna nikog nije osobno ubio, oni bolećivo pišu o krvniku Bošku Šapiću kao da je u pitanju neki humantirac. Tako Jutarnji list donosi reportažu iz zatvora gdje Šapićev sudrug koji dijeli ćeliju s njim priča toplo o krvniku.

Ma skoro  bi ga čovjek poželio u susjedstvu. Lice ubojice, skoro neljudski hladno i bez osjećaja nije moglo sakriti ni svu toplinu kojom je Jutarnji obasuo dvostrukog ubojicu. Naravno , pustili su i njegovu priču da je ubio iz straha i samoobrani, naglasivši ubojičinu farsičnu priču kako je nesvjesno i u strahu mahao nožem. Priča za idiote jer ne može netko tko maše nožem zariti nekome par puta nož u leđa i na kraju u srce. Onoliko ubodnih i reznih rana može nanijeti samo poludjeli proračunati krvnik poput Boška Šapića. Mahanjem nožem se mogu dobiti samo površinske porezotine i to ako se žrtva ne brani i ne bježi. Priču ubijenih naravno nisu pustili jer mrtva usta ne govore.

Ali nema te priče koja se neće poturiti u obrani krvnika Šapića. Pa ako su notorne nebuloze, nema veze, ovaj narod je kroz povijest nagutao tolika govna pa još jedno više ili manje.

I pod hrvatskom kapom ništa nova. Srbi su žrtve i kad ubijaju Hrvati su krivci i kad su ubijeni. I jedino pitanje ostaje. Čime smo mi to, ljudi moji uopće zaslužili da se zovemo narodom.

izvor :HRHB .info, portal hrvatskih integralista, autor-Delminium Vulgaris

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari