Connect with us

Reagiranja

Oglasio se naručitelj plakata – ‘Braniti ću ih vlastitim životom’

Objavljeno

on

Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov, na konferenciji za medije u petak, izjavila je kako su plakati na kojemu se navodno ‘poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati’ oblik zastrašivanja s ciljem pritiska na pripadnike srpske zajednice uoči popisa stanovništva.

Na izjave zastupnice SDSS-a, reagirao je doc. dr. sc. Ivica Granić upitavši: “molim jedno prosvjetljenje: gdje to na plakatu piše Srbin, gdje se to, kojim slovom, riječju, zarezom… poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati pravoslavci?”

Po službenom stavu u Republici Srbiji, dakle Srbim može biti i pravoslavac, i katolik, i musliman… ali čini se kako Hrvat nikako ne može i ne smije biti pravoslavac. Kako aktualno vidimo ni Crnogorci ne mogu biti pravoslavci, to je južno srpsko pleme koje se iz nepoznatih razloga prozvalo baš Crnogorcima. Zaključno, po Jeckov i družini, ako netko hoće biti pravoslavac on isključivo može i mora biti Srbin.

Što o tome misli Pupovac za sada nije poznato, a ja podsvjesno očekujem udar i po grkokatolicima, već će gđa Jeckov smisliti nešto i objaviti da su to izvorno (Srbi) pravoslavci koji se ‘zbog poznatih razloga’ moraju izjašnjavati kao katolici, komentirao je Granić.

O svemu ovome na svom facebook profilu se oglasio naručitelj plakata Goran Macura:

‘Ako netko misli da zovem nekog na oružje, taj je obična budaletina.

U ovakvim stvarima se mora pokazat jedinstvo. SNV je pokazao jedinstvo, služe se lažima ali su jedinstveni. Jeste primjetili u kojem kratkom roku ( par sati ) su podigli cili aparat. Konferencija za novinare, teletex, dizanje Save Štrbca u tv program. Izjave po domaćim novinama.

Da je cila Hrvatska protiv njih.

Ubiti sam djelujem.i radim. Di je izčitano da ja zovem Srbe da se izjašnjavaju kao Hrvati. Oni zovu i prozivaju. Budite pametni razmišljajte svojom glavom. Taklo im se u SPC i to je bomba.
Ja sam jedan običan obespravljeni Hrvatski branitelj.

Jeste primjetili kako ne spominju više moju udrugu. Neće da spominju da su i pravoslavci Hrvati i Srbi branili svoju domovinu Hrvatsku.

No, naravno da znam šta radim. SPC je zlo u Hrvatskoj. Takao sam u osinje gnizdo, ali spremno sam ušao da ću bit uboden. U isto vrime imaju raspad u Crnoj Gori.
Plakati su sasvim slučajno osvanuli prvo u Rijeci. Postoji kalendar lipljenja. Sve su to preuveličali kako bi prikazali da je HPC nepostojeća i da je moja udruga izmišljena.
Neka Vas dragi Bog čuva.’

‘Svoje plakate vlastitim životom ću braniti
Sramite se’, napisao je Goran Macura u ranijoj objavi.

Gdje se to, kojim slovom, riječju, zarezom… poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati pravoslavci?

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR