Connect with us

Reagiranja

Oglasio se ukrajinski zavod na kojem su hrvatski MiG-ovi bili na remontu

Objavljeno

on

Foto: Ilustracija/arhiv HANZA MEDIA

Ukrajinski zavod u kojem su remontirani hrvatski MiG-ovi oglasio se u vezi s navodima da je Hrvatska zatražila zamjenu četiri MiG-a koje su nam prodali.

”Nije bilo bilo službenog zahtjeva niti pritužbe iz hrvatskog ministarstva obrane prema državnoj tvrtci Ukrspetsexport.

Primorani smo naglasiti činjenicu da je za objavu tih netočnih informacija kriva nepoštena konkurencija iz Rusije”, navodi u priopćenju na svojoj stranici Ukrspetsexport ukrajinski zavod od kojeg je Hrvatska dokupila pet zrakoplova, a sedam svojih remontirala. Po povratku u Hrvatsku utvrđeno je da im je dokumentacija lažirana, nakon čega su četiri zrakoplova prizemljena.

Jedino objašnjenje iz ministarstva obrane za prizemljavanje zrakoplova bilo je da su tehnički neispravni, ali neslužbene informacije govore da nema tehničkih problema, već je dokumentacija sporna, tj.lažirana.

Tvrtka navodi da je prisiljena obratiti se medijima nakon što su objavljene, kako pišu, lažne informacije da je Hrvatska od njih tražila zamjenu tih MiG-ova.

”Prije svega, moramo obratiti pažnju na činjenicu da je izvor ove ‘vijesti’ hrvatsko izdanje, a citati ovog materijala masovno su rasprostranjeni u kremljskim medijima kao što su ‘Star’ i ‘Moskovsky Komsomolets”’, navode u priopćenju, prenosi dnevnik.hr

Hrvatska je Ukrajini, odnosno zavodu Ukrspecexport, na kraju se ispostavlja, za ove MiG-ove platila osam milijuna eura.

Remont s kupnjom zrakoplova Hrvatsku je koštao ukupno 132,9 milijuna kuna.

Hrvatska od Ukrajine traži 4 zamjenska MIG-a 21

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari