Connect with us

Hrvatska

Ogorčeni poljoprivrednici najavljuju blokade glavnih prometnica

Objavljeno

-

Koordinator Udruženja poljoprivrednika u BiH i predsjednik Udruženja poljoprivednika Kantona Sarajevo Nedžad Bićo najavio je radikalnije mjere poljoprivrednika koje će trajati do ispunjena zahtjeva koji se odnose na isplatu poticaja.

[pullquote_left]”Od sutra će biti nenajavljenih blokada glavnih prometnica i granica”, kazao je Bićo danas na press konferenciji u Sarajevu, najavljujući nove prosvjede Vladom FBiH.[/pullquote_left]

On je potvrdio da je predsjednik Udruženje poljoprivrednika u BiH Miro Pejić, nakon današnjih prosvjeda ispred zgrade Vlade FBiH, priveden u policiju, te uputio molbu da ga oslobode.

Potpredsjednik kantonalnog udruženje poljoprivrednih proizvođača Tuzlanskog kantona Mevludin Ikanović kazao je da poljoprivrednici samo traže ono što im pripada po zakonu, te da su kantonalna udruženja poljoprivrednika spremna poduzeti radikalnije mjere.

Sa ulaskom Hrvatske u Europsku unije, po njegovim riječima, situacija u poljoprivrednom sektoru se usložnjava, posebno u proizvodnji mesa i mlijeka jer nema izvoza.

hercegbosna.org

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari