Connect with us

OHR mora preuzeti svoj dio odgovornosti za stanje u Mostaru

Published

on

Gradski odbor Mostar HDZ1990 je raspravljao o problemu nepostojanja izbora u Mostaru. Nakon duže rasprave o modelu koji je predložio OHR, a odnosi se na tri multietničke izborne jedinice zaključeno je kako je to dobar polazni model za organiziranje višestranačkog sastanka na kojemu bi sve strane mogle iznositi svoja stajališta.

hdz1990Gradski odbor Mostar HDZ1990 je na osnovu toga zaključio kako OHR mora preuzeti svoj dio odgovornosti i sazvati jedan takav sastanak na kojemu bi se došlo do modela izbora u Mostaru a s ciljem održavanja izbora zajedno sa općim izborima u Mostaru. Taj cilj mora biti prioritet u političkom djelovanju svake stranke koja djeluje na području Mostara.

„Podsjećamo pučanstvo grada Mostara kako je cijeli sustav donošenja odluka i upravljanja svim gradskim aktivnostima postao podložan zlouporabi zbog nepostojanja Gradskog vijeća koje donosi odluke i vrši nadzor nad istim. Ovo se naročito odnosi na jednu od zadnjih odluka Gradskog vijeća u prethodnom sazivu a to su regulacijski planovi i to 18 njih. Također, nemoguće je realno usvojiti Proračun što dovodi u pitanje funkcioniranja cijeloga grada. Bez Gradskog vijeća se ne može raspodijeliti ni naknada od poplavljenih područja od strane elektroprivreda koja iznosi oko 5,5 milijuna KM godišnje”.

“Bez Gradskog vijeća se ne može završiti ni projekt izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda pa imamo činjenicu da je Neretva nesigurna za kupanje ili bilo koju drugu aktivnost. Zračna luka Mostar se ne može razviti i time primiti još više putnika i na osnovu toga zaposliti nove ljude. Stoji i izgradnja sportske dvorane”, navode iz HDZ-a 1990.

Gradski odbor Mostar HDZ1990 stoga poziva na odgovorno djelovanje prema žiteljima Mostara one koji su najodgovorniji i koji u rukama drže instrument za rješenje problema izbora u Mostaru, a to su HDZ BiH i SDA da napokon pokažu svoje domoljublje kojim se diče i donesu rješenje na sjednici Parlamentarne skupštine BiH bez uplitanja OHR koji u zadnje vrijeme sve više radi njihov posao.

„Ukoliko se to ne desi i izbori se ne održe zajedno sa općim izborima, žitelji ovoga grada, korisnici Proračuna, sve ustanove i projekti koje se financiraju iz istog postaju žrtve njihove političke trgovine i predizbornih igara jer više ne postoji realan termin niti rok do kada bi se izbori mogli održati što je dodatni dokaz kako oni koji drže konce Mostara u svojim rukama nemaju odgovornosti prema građanima ovoga grada bez obzira na nacionalnost ili bilo koji drugi identitet koji imaju” – zaključuju iz Devedeseteke. dnevno.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari