Connect with us

BiH

Oklopna vozila EUFOR-a stigla u Goražde

Objavljeno

-

Foto: VL

Prema još nepotvrđenim informacijama, raspoređivanje dijela snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini već je počelo, a prema ranijim najavama, to bi trebala biti mjesta u kojima su u prethodnom razdoblju zabilježeni ekscesi, uglavnom u istočnoj i sjeveroistočnoj BiH.

Najmanje jedna od patrola na putu do odredišta danas je prošla kroz Goražde. Još uvijek nije poznato gdje će biti stacionirane dodatne snage koje stižu iz Austrije, Rumunjske, Bugarske i Slovačke.

Njihov zadatak će biti da pokažu odlučnost EU da održi stabilnost u Bosni i Hercegovini. To je razborita i odgovarajuća mjera koja odražava nedvosmislenu predanost EU i EUFOR-a očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine priopćio je ranije EUFOR.

Kako je portal “Avaza” danas objavio, u Sarajevo je stigao vojni konvoj EUFOR-a iz Bosanskog Šamca, prenosi Večernji list

Kako je Avaz zabilježio na licu mjesta, kamionima su dovezena američka Hummer višenamjenska vozila. Prošli tjedan u Bosnu i Hercegovinu stiglo je 500 vojnika EUFOR-a, koji su smješteni u kampu Butmir kod Sarajeva.

Francuska će s Rafaleima od ponedjeljka vršiti prelete nad BiH

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari