Connect with us

Kronika

Okrivljenicima za šverc droge se vraća imovina jer sud nije potvrdio optužnicu

Objavljeno

on

index.hr

Okrivljenima za šverc droge vraća se 10 milijuna kuna zaplijenjene imovine jer sud godinu dana nije potvrdio optužnicu, piše u petak Jutarnji list.

Od spektakularnog uhićenja u akciji pod kodnim imenom “Tebra” do poraznih rezultata i još jedne pravosudne trakavice do koje će, vrlo je izgledno, doći zbog sporosti hrvatskog pravosuđa.

Tako bi u jednoj rečenici mogli opisati ono u što se pretvorio sudski postupak skupini optuženoj za krijumčarenje 15,7 tona marihuane, kojoj je policija “ubacila” bubu u Mercedes i slušala razgovore o distribucijskom kanalu droge.

Naime, kako nisu ispoštovani predviđeni zakonski rokovi, dvojici glavnih okrivljenika odblokirat će se imovina vrijedna 10 milijuna kuna koja, prema optužbi, potječe od krijumčarenja droge.

Pripadnici ove skupine uhićeni su u srpnju 2019., a od 15 prvotno privedenih petero ključnih “igrača” još je u Remetincu. Optužnica na više stotina stranica podignuta je 2. srpnja prošle godine, ali još nije pravomoćna, odnosno sud je nije potvrdio.

Skupinu predvođenu Tomislavom Sabljom (39), Tomislavom Sučićem (37) i Đorđem Vuletićem (59) Uskok tereti da su u sastavu zločinačkog udruženja od 2016. do 2019. počinili niz teških kaznenih djela, počevši od krijumčarenja droge i zapaljenja auta do poticanja na teško ozljeđivanje i protupravne naplate.

Vezano za krijumčarenje marihuane, Uskok je kao organizatore označio Sablju i Sučića. Uz pomoć još sedam suokrivljenih osoba u tom su razdoblju, tvrdi Uskok, prokrijumčarili u Hrvatsku najmanje 15,7 tona marihuane te 1,3 kilograma kokaina, ostvarivši pritom ilegalnu zaradu od najmanje 84,6 milijuna kuna.

Blokada imovine do potvrđivanja optužnice može trajati najdulje dvije godine, a taj je rok istekao nedavno, donosi Jutarnji list, prenosi Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari