Connect with us

Vijesti

Čolak i Mikić suglasni: Moguće održavanje izbora i u Mostaru

Published

on

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Stjepan Mikić izjavio je Agenciji FENA da je moguće održati izbore za Grad Mostar kad i opće izbore u BiH, ali da ipak treba na vrijeme usvojiti izmjene Izbornog zakona BiH.

Stjepan Mikić

Stjepan Mikić

Kad kažem na vrijeme, mi smo dosad govorili da svaka izmjena Izbornog zakona BiH nije dobra ako se događa u izbornoj godini. Sad bi se ova izmjena trebala eventualno završiti čak u izborno vrijeme, ne samo u izbornoj godini.

Ali, pošto se radi o lokalnim izborima koji nisu ni raspisani 2012. godine samo za Grad Mostar mi bismo, ako zakonodavac to učini i u ovo izborno vrijeme, apsolutno prihvatili i implementirali u smislu da bismo organizirali izbore i za lokalna tijela vlasti za Grad Mostar zajedno s općim izborima – pojasnio je Mikić.

Navodi, međutim, da bi svu proceduru u Parlamentu BiH trebalo završiti eventualno do početka osmog mjeseca, odnosno SIP-u BiH ostaviti najmanje 60 dana od stupanja na snagu tih izmjena Izbornog zakona BiH.
Ministar pravde BiH Bariša Čolak (HDZBiH), upitan da li je moguće održati izbore za Grad Mostar kada i opće izbore u BiH, kazao je da je sve moguće, ali da za sve treba “jedan iskren pristup i odlučna politička volja koja mora uključivati sve ključne čimbenike“.

”Bez toga naravno da nije moguće. Mislim da bi bila prava šteta da se izbori u Mostaru ne održe. Jer, zaista ne mislim da će bilo kome ići to u korist ako se ne održe, a uvjeren sam ako se ne održe ići će na štetu svima”, ocijenio je Čolak.

Izrazio je očekivanje da će izbori u Mostaru ipak biti održani, dodajući da je “činjenica da nemamo mnogo vremena“.

Podsjetivši da su u proceduri izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, Čolak dodaje da bi bilo dobro da budu prihvaćene i da se izbori održe.

”Prevažno je da se ti izbori u Mostaru održe i da se jedanput skine ta stigma s Mostara kao grada slučaja, da počnemo koliko-toliko normalno živjeti”, poručio je Čolak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari