Connect with us

Gospodarstvo

Oleg Butković: Do kraja mandata dovršetak autoceste do Siska! Do turističke sezone 2022. i Pelješki most i pristupne ceste!

Objavljeno

on

Andrej Plenković: HAC će još ovog mjeseca raspisati natječaje. Izdvojit će oko 325 milijuna kuna za 12 km dugu dionicu Lekenik-Sisak, a Hrvatske ceste 60 milijuna za brzu cestu od Čvora Sisak do ulaza u grad – što uključuje i novi most preko Odre. Oleg Butković: To nije obećanje, to je realnost! A Pelješki most? Ni korona nije zaustavila radove. Obišao sam gradilišta, sve ide po planu, u zadanim rokovima, nema kašnjenja.

Na sjednici Vlade RH u četvrtak usvojit ćemo odluku o dovršetku autoceste do Siska, a zadužit ćemo HAC da još ovog mjeseca raspiše natječaje – najavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković:

– Dokumentacija je pripremljena, HAC će izdvojiti oko 325 milijuna kuna za 12 kilometara dugu dionicu Lekenik-Sisak, a Hrvatske ceste 60 milijuna za brzu cestu od Čvora Sisak do ulaza u grad – što uključuje i novi most preko Odre. U ovom mandatu, figurativno govoreći, naslonit ćemo Sisak na Zagreb. To će biti sjajno postignuće.

Ovaj je projekt jedan od ključnih koraka za gospodarsku i društvenu revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije – zaključio je Andrej Plenković.

Osigurano potrebnih 385 milijuna kuna

Gostujući sinoć u Dnevniku Nove TV, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je da dovršetak autoceste nije obećanje, nego – realnost! Već je osigurano potrebnih 385 milijuna kuna:

– Novca ima. U procesu financijskog restrukturiranja čitavog prometnog sektora, koji je uspješno priveden kraju, ostvarili smo znatne uštede. Reprogramiranjem kredita, naime, stvorio se višak sredstava, i upravo ćemo s tom razlikom „pokriti“ izgradnju autoceste do Grada svetog Kvirina.

Gdje su sada SDP-ovi monetizacijski „znalci“?

Pritom je podsjetio da je HDZ-ova Vlada odustala od prodaje autoceste:

– Odbacili smo SDP-ovu štetnu odluku o tzv. monetizaciji, ali smo krenuli u reformu cestarskog sektora. Smanjuju se troškovi, stvorene su uštede i to, kao što i iz ovog primjera vidite, dobro funkcionira.

Autocesta do Siska bit će završena i puštena u promet prije kraja ovog mandata! – prisnažio je Butković.

Završena rekonstrukcija pruge Zagreb-Sisak

U procesu revitalizacije Sisačko-moslavačke županije – napomenuo je – važnu će ulogu igrati i činjenica da je prošle godine završena rekonstrukcija željezničke pruge od Zagreba do Siska:

– Vlakovi tu prosječno voze oko 120 kilometara na sat, što je doista zavidna brzina u odnosu na ostatak Hrvatske.

Pelješki most & pristupne ceste do turističke sezone 2022.

Upitan za Pelješki most, Butković je istaknuo da ni korona nije zaustavila radove:

– Neće sve biti gotovo istog dana, to je nemoguće očekivati, ali ćemo se voziti i samim mostom i pristupnim cestama do turističke sezone 2022. godine. Obišao sam gradilišta prije nekoliko dana, sve ide po planu, u zadanim rokovima.

Ovog trenutka u razvoj prometne infrastrukture diljem Lijepe Naše, u najvećem investicijskom ciklusu od samostalnosti, ulažemo 25 milijardi kuna – na kraju je naveo ministar mora, prometa i infrastrukture.

Plenković najavio natječaj za završetak autoceste Zagreb – Sisak

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari