Connect with us

Komentar

Oleg Butković: Velike investicije trebamo više nego ikada

Published

on

Europska komisija odobrila je plan Hrvatske za produljenje ugovora s Bina-Istrom o koncesiji za Istarski ipsilon do 2039.. To će omogućiti novo ulaganje od 197 milijuna eura koje će se iskoristiti ponajprije za gradnju nove cijevi tunela Učka, duge nešto više od 5 kilometara, te za nekoliko novih vijadukata, nadvožnjaka i podvožnjaka. Obnovit će se i odmorište Kvarner.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da je riječ o nastavku velikih infrastrukturnih ulaganja u prometnu infrastrukturu. Mi danas ulažemo oko 25 mlrd. kuna, od Pelješkog mosta, velikih željezničkih projekata, što će obilježiti i buduće razdoblje, javlja HRT

Osim ovog, uz izgradnju druge cijevi tunela Učka i ostalim investicijama, krenut ćemo sa završetkom 5C koridora u Slavoniji, s velikim projektima u Dalmaciji – multimodalna platforma Solin-Split-Omiš te u nastavak izgradnje željezničke infrastrukture.

Jučer je stigla ponuda na natječaj za nabavu 21 vlaka koji nabavlja HŽ, projekt vrijedan 1 mlrd. kuna, što također financira EU, rekao je Butković. Naglasio je da je ovo jako važno za gospodarstvo i BDP Hrvatske. Velike investicije nam trebaju sada više nego ikada, ističe.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari