Connect with us

Pregled

Olimpijski plamen stigao u Soči, I Josipović je negdje našao pare za put

Published

on

U srijedu ujutro štafeta Olimpijske baklje stigla je u Lazarevsku četvrt u Sočiju. Svečanost susreta održala se na trgu ispred Centra nacionalnih kultura Mazlumjan, kamo je kandilo s vatrom stiglo vlakom iz Kubana, prenosi RIA Novosti.

Nekoliko tisuća ljudi došlo je promatrati taj zanimljiv događaj.

Prvi bakljonoša bio je odbojkaš Vladimir Kondra, prvak XXII. Olimpijskih igara, dobitnik srebrne nagrade XXI. Olimpijskih igara. Upravo je on zapalio prvu baklju na sočinskoj zemlji. Potom su bakljonoši protrčali ostalim ulicama. U lokalnom parku kulture i odmora vatru su podigli na visinu od 77 metara i provozali po velikom kotaču, jednom od najvećih u Europi.

Na području Sočija plamen će biti u Lazarevskoj, Adlerskoj i Središnjoj četvrti. Ukupna površina maršrute iznosi 44, 3 kilometra.

[divider]

Gdje je predsjednik Ivo Josipović pronašao novac za putovanje na otvaranje Olimpijskih igara u ruski Soči, nakon što je sredinom prosinca kazao da odustaje od toga putovanja zbog štednje, pita Tportal?

Iz Ureda predsjednika ne objašnjavaju kako unutar te stavke sada ima novca, a nije ga bilo sredinom prosinca. Krajem prošle godine, predsjednik je preko svoga Ureda objavio da neće ići u Soči i da se takva opcija ni u jednom trenutku nije razmatrala zbog financijske situacije.

Zaokret Josipović opravdava terorističkim napadima u Rusiji.

”Zbog učestalih terorističkih prijetnji, veći broj šefova država EU-a (devet predsjednika, dva monarha te sedam premijera) te izvaneuropskih država odlučili su svojim dolaskom dati podršku sportašima. kao i podršku borbi protiv terorizma”, navode iz Ureda predsjednika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari