Oliver Dragojević: Moj najveći uspjeh je što mi se čini da sam ostao normalan

1

Cijeli dan, uoči subotnjeg spektakla u zagrebačkoj Areni, Oliver Dragojević uvježbavao je svoje hitove.

Iako je nemoguće pobrojati nastupe i nagrade koje je osvojio, kao ni dvorane koje je napunio, legendarni hrvatski glazbenik priznao nam je kako još uvijek ima tremu uoči nastupa, ali i odgovornost prema publici:

“Kad bi vam rekao, da sam se prepao, ne bi mi vjerovali, da su mi otkucaji barem 30 posto brži nego inače!”, govori Oliver za IN magazin.

Publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila zagrebačku Arenu, na najbolji je mogući način Oliveru čestitala skorašnji 70-ti rođendan i nevjerojatnih 50 godina karijere.

“To je više od Rolling Stonesa, čovječe. Svaka čast”, govori Oliverov veliki fan Stjepan Hauser.

Oliverovi evergreeni, uz pratnju Zagrebačke filharmonije i brojnih gostiju redali su se jedan za drugim. Publika ih je od riječ do riječi uglas pjevala sa svojim miljenikom. A upravo uz Oliverove romantične stihove, generacije vežu najljepše uspomene.

Stjepan Hauser, snimivši album s Oliverom, ostvario je svoj dječački san. U pjesmi “Pismo moja”, sa svojim violončelom pridružio mu se na pozornici, a u ostatku koncerta uživao je u društvu svoje zaručnice Jelene Rozge.

“Slušao sam Olivera još kad sam imao dvije godine. Ja sam propričao kroz njegove pjesme. On je bio moj najveći heroj iz djetinjstva. I uvijek mi je bio veliki san da jednog dana surađujem s njim”, otkrio nam je Hauser.

U koncertu danas ponosnog djeda uživale su brojne poznate osobe. Ovogodišnji predstavnik Hrvatske na pjesmi Eurovizije, Jacques Houdek, pjevušio je u društvu supruge Brigite. “Došao sam uživati u najljepšoj glazbi i najljepšem glasu. Naučio sam da je on jedan od onih najjednostavnijih , a najveći je“, kaže Jacques.

Mnogi će se složiti da je vrlo teško izdvojiti najljepšu Oliverovu pjesmu. No, ona koja ga uvijek podsjeti na pokojnog oca je, himna svih očeva “Oprosti mi pape!”

“Snimio sam pjesmu i došao mi je pokojni otac i govori mi „a ti dobri znaš da ja nisam nikada kartao za novac”. A ja njemu govorim, to nije pisano za tebe, to je napisao Zdenko svim očevima. To se odnosi na taj odnos sin- otac . On je to shvatio osobno, tako da sam ga morao razuvjeriti” , prisjeća se Oliver.

Rijetko koji glazbenik se može pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji ili Opera Houseu u Sydneyju gdje će uskoro ponovno, otkriva nam, održati koncert. No, iako su mu nudili 50 tisuća eura za beogradsku Marakanu, Oliver, za razliku od mnogih ne namjerava pogaziti svoju riječ:

“Rekao sam jednom. Ne želim ići. To je sve!”, kaže Oliver.

Iza Olivera je još jedan koncert kojeg ćemo svi dugo pamtiti. Već ovog petka, njegov i Gibonnijev album “Sreća” borit će se u čak 12 nominacija za ovogodišnji Porin. “Moj najveći uspjeh je što mi se čini da sam ostao normalan. Jer to je ne znam, možete prevariti ovo blještavilo scene, i možeš zamislit da si netko , vanzemaljac ili svemirac… Ja znam točno nema zvijezda, nema legendi“, govori Dragojević. No, za nas je ipak legenda. Jer, složit ćete s nama, jedan je Oliver Dragojević.

facebook komentari

  • Ivan Tetkovic

    BRAVO OLI OSTALI SU GOLI !