Pratite nas

Komentar

Oliver: Vlada je kao brod, kapetan mora otići ako se putnicima povraća

Objavljeno

na

Najpoznatiji i najomiljeniji hrvatski izvođač zabavne glazbe, Oliver Dragojević, dao je interview Jutarnjem listu u kojem je ponovio da nikad neće nastupiti u Srbiji, ali i izrazio sasvim negativan stav prema aktualnoj Vladi.

To je crna strana života. Nervira me politika, iako znam da je to težak posao jer treba voditi narod i državu, ali kad se to ne radi dobro, cijeli brod povraća. Sjetio sam se priče u kojoj kapetan loše vozi brod pa svi putnici povraćaju jer tu vidim paralelu s vladom. Kako kapetan vozi, tako se putnici osjećaju, dobro ili loše. Pritom i glazba pati jer platiš za pjevanje, a ako nećeš ti, doći će novi i kvaliteta se izgubila – rekao je odgovarajući na pitanje o dnevnoj politicii.

– Moja odluka da ne nastupam u Beogradu davno je donesena. Čim je počela ratna agresija, bilo mi je to dovoljno da kažem sam sebi: ‘E, tamo nećeš ić!’ Da se ne bih osjećao loše u Beogradu s takvim sjećanjima, odlučio sam jednostavno reći ‘Ne!’ i iza toga stojim. Ta je priča za mene završena. Svi me i dalje stalno pitaju, ali ja neću i tako će ostati – obrazlaže Oliver.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Krstičević: Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom.

S tugom i bolom prisjećamo se 18.11.1991. godine, žrtava Vukovara i Škabrnje, naših poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Naša je zadaća čuvati istinu o obrambenom, Domovinskom ratu i našim hrvatskim braniteljima! Čuvajmo sjećanja, ali budimo okrenuti budućnosti i stvaranju boljeg života za sve nas!

Upravo zbog Škabrnje i Vukovara, trebamo graditi sigurno okružje kako se ti tragični događaji hrvatske povijesti više nikada ne bi ponovili.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

Objavljeno

na

Objavio

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u vukovarske žute Borovske čizme, takozvane “zenge” koje su 1991. nosili hrvatski branitelji Vukovara, kazala je da time želi poručiti kako su Vukovaru potrebna radna mjesta za bolju budućnost.

Vukovaru je nužno osigurati budućnost, istaknula je u izjavi novinarima u dvorištu vukovarske bolnice predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je danas u Vukovaru nazočna obilježavanju 26. obljetnice stradanja grada tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991.

Osim što smo dužni izraziti pijetet, dužni smo prije svega osigurati budućnost Vukovarcima, da Vukovar ostane ovdje i da ljudi ostanu u Vukovaru, kazala je Grabar Kitarović uoči početka prigodnog komemorativnog programa ispred vukovarske bolnice.

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u vukovarske žute Borovske čizme, takozvane “zenge” koje su 1991. nosili hrvatski branitelji Vukovara, kazala je da time želi poručiti kako su Vukovaru potrebna radna mjesta za bolju budućnost.

Komentirajući odnose Hrvatske sa Srbijom, kazala je kako je razgovor potreban u cilju rješavanja otvorenih pitanja između dvije države, posebice pitanja nestalih osoba koje je, istaknula je, potrebno riješiti što prije.

Vezano za izgradnju međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije napomenula je kako su već učinjeni neki koraci, “Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom prije nego Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati”, dodala je.

Hrvatska predsjednica Grabar Kitarović naglasila je kako je razgovor sa Srbijom nužan i potreban u cilju rješavanja otvorenih međudržavnih pitanja, posebice pitanja nestalih osoba koje je potrebno riješiti što prije.  HINA

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari