Connect with us

Komentar

OLUJIĆ: Danas su opasnost za Hrvatsku: Stazić, Pupovac i slični

Objavljeno

-

“SDP i njihovi i dalje nastoje aferašenjem dokazati da HDZ i Most ne znaju obnašati vlast. To može izazvati efekt paranja džempera. Prvo se izdvoji mali vrh jedne niti, a onda tu nit vučete dok se ne raspara cijeli džemper. Dakle, osim džempera hrvatske sloge, valja reći da treba podurijeti ministra Zlatka Hasanbegovića”, rekao je odvjetnik Željko Olujić za direktno.hr, komentirajući time sramotne napade na ministra kulture Zlatana Hasanbegovića, koji su se počeli događati još prije nego što je izglasana Vlada, a kulminirali su jučer u Saboru i lijevim medijima, potaknuti fotografijom starom 23 godine, koju su objavile Novosti, a na kojoj ministar kulture nosi, navodno, ustašku kapu.

Olujić navodi kako je takvo htijenje povratka u doba političke nezrelosti, čak 23 godine prije, vrlo podmukao udarac te ističe kako su na sličan način pokušavali smijeniti američke republikanske predsjednike optužbama da su kao mladići pušili marihuanu.

[ad id=”93788″]

“Hoće li sada nas napadati da smo u djetinjstvu kopali nos? Jer tko je taj tko može reći da se pod kapom doktora Hasanbegovića skriva zlo osim onoga tko unaprijed svako hrvatsko domoljublje drži zločinom. Prvo su izmislili kapu da bi izazvali aferu, a onda su nam rekli da, doduše, oni jesu lagali, ali da je važno nešto drugo, to jest sadržaj. Međutim, negativnost sadržaja nisu niti dokazivali, jer je sadržaj pozitivan, ali su ministra obilježili sa lažima o kapi”, tvrdi Olujić.

Smatra kako bi u analizi Hasanbegovićeva teksta valjalo vidjeti što ne valja te pita ima li igdje u tekstu naznaka da se poziva na zlo, na mržnju ili osvetu.

“Stazić naravno to nalazi, ali njemu je sve hrvatsko odvratno. Antifašisti su koncem Drugog svjetskog rata poubijali pola milijuna Hrvata i Hrvatskoj lojalnih državljana. A osim toga, i to valja danas posebno istaknuti, jest da su antifašisti opljačkali Hrvatsku ne samo 1945. već i 1991. Danas nas ne pljačkaju nikakvi ustaše, jer njih nema, oni ne postoje. Nikakve opasnosti od ustaštva nema niti može biti. Ono što je opasnost za Hrvatsku su Stazić i njegovi te Pupovac i njemu slični. I na kraju, da razjasnimo to da antifašisti u današnjem svijetu ne predstavljaju ništa. Njih danas u svijetu cijene Rusi i Srbi, kojima je antifašizam izgovor za zaostalost u demokraciji. Da je tome tako slavljenje završetka Drugog svjetskog rata nije više nikakva pobjeda antifašizma, već je demokratska Europa danas slavi kao dan pobjede”, mišljenja je Olujić.

Dodaje kako nije čudno da je cijela priča oko ustaške kape, upravo osvanula u novini koju uređuju sumnjivi tipovi, koji su se do jučer bili i provokatori.

“Žalosno je da takav falsifikat izlazi u novini koju financira hrvatska država, dakle svi mi porezni obveznici”, zaključio je Olujić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari