Connect with us

Vijesti

Onaj tko se usudio doći u Mostar, zapaliti hrvatsku zastavu, razbiti Gospin kip snositi će posljedice

Objavljeno

-

‘Onaj tko se usudio doći u Mostar, zapaliti hrvatsku zastavu, zbog toga će snositi posljedice bez obzira tko ga je poslao i koliko je bilo onih koji su ga podržavali. Imam dojam da su željeli brzo stvoriti anarhiju’

[dropcap]P[/dropcap]redsjednik HDZ BiH Dragan Čović ocijenio je da je socijalni bunt u Bosni i Hercegovini zloupotrijebljen i iskorišten kako bi se krenulo brutalnim napadima na institucije države. U intervjuu što su ga u utorak objavile banjalučke “Nezavisne novine”, Čović je izjavio kako je posebice znakovito to što su napadnute isključivo institucije županija u dijelovima Federacije BiH s bošnjačkom većinom što se onda, po njegovim riječima, pokušalo prenijeti na područja gdje su većinom Hrvati.

“Onaj tko se usudio doći u Mostar, zapaliti hrvatsku zastavu, zbog toga će snositi posljedice bez obzira tko ga je poslao i koliko je bilo onih koji su ga podržavali. Imam dojam da su željeli brzo stvoriti anarhiju”, kazao je Čović, dodajući kako je i predsjednika hrvatske vlade Zorana Milanovića izvjestio da su tijekom nereda u tom gradu uništavani kipovi Gospe, raspela i nacionalni simboli.

razbijen gospin kip

Čović je istaknuo kako su osim Milanovića i svi drugi visoki dužnisnici iz Hrvatske zvali i raspitivali se o zbivanjima u BiH i Mostaru, uključujući predsjednika Ivu Josipovića, ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Čović ne vidi ništa sporno u sastanku političara iz Republike Srpske sa srbijanskim vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, opisujući to kao nastojanje Beograda da iz prve ruke dozna što se zbiva u BiH.

Najavio je i kako će se uskoro i osobno sastati s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom kako bi razgovarali o stanju u zemlji te kako je nužno obnoviti sve druge političke kontakte ne bi li se vidjelo što dalje.

“Uvjeren sam da i međunarodna zajednica iz ovoga izvlači zaključke”, kazao je Čović.

Ocijenio je i kako novi izbori u BiH neće dovesti do znatno drugačijeg stanja.

“Svi spominju izbore no oni neće puno toga promijeniti jer ćemo opet imati stranke iz tri naroda koje će činiti vlast”, kazao je Čović, uz ocjenu kako svakako neće biti dramatičnih promjena već postojećih odnosa.

Hina/ilustracija kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari