Pratite nas

BiH

Oni koji su branili Hrvatsku, danas su zločinci – oni koji su bili za Jugoslaviju sada su ‘narodni heroji’!

Objavljeno

na

Nakon što je među ostalim, istina nepravomoćno, osuđena jedna politička stranka, odnosno Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), i svi njezini članovi, od kojih je velika većina branili, obranila i stvorila hrvatsku državu, kad su ti isti sada svi “odreda” proglašeni lopovima i kriminalcima, kad su u cijeloj toj priči ostali pošteđeni i “ništa nisu znali” prvi suradnici glavnog optuženoga Ive Sanadera, koji se sada pobjedonosno “slikaju” u raznim tv-emisijama (a u vrijeme Domovinskoga rata doslovce su bili na “drugoj strani”), zanimljiva je izjava predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića koji kaže: “Na načelnoj razini pozitivnom poruku smatram činjenicu da se u Hrvatskoj može voditi postupak protiv visokorangiranih političara i političke stranke”. (Ne  veli političkih stranaka, nego političke stranke!, op.p.)

Pa, ako je to tako, a jeste, da se u Hrvatskoj mogu suditi i oni koji su na vlasti (što Sanadera nisu sudili kad je bio predsjednik Vlade, predsjednik HDZ-a, itd., i tako redom), već tek kad je dragovoljno napustio sve te dužnosti, što demantira izjavu da se “u Hrvatskoj mogu voditi postupci protiv visokorangiranih političara i političkih stranaka. Što nisu sudili HDZ-u kad je bio na vlasti i kad je imao većinu u hrvatskom Saboru? Ne, tek kad ti tzv. visokorangirani političari se maknu s vlasti na ovaj ili onaj način, onda nastupa Općinsko državno odvjetništvo i drugi organi gonjenja, jer da to nije tako onda što se čeka sa pojedinim visokorangiranim političarima i strankama koje su trenutačno na vlasti, a za koje navodno postoje desetine, pa i stotine kaznenih prijava? Recimo, što je s jednim Jakovčićem, kojeg nema dana a da ga njegov bivši kolega Damir Kajin ne optuži za kriminal? Što je s drugim takvim jakovčićima o kojima neprestano slušamo u raspravama u Saboru, ili o njihovim lopovštinama čitamo u medijima? Tek kad odu s vlasti valjda će i oni doći na red. Pa, i predsjednika države, kao i gradonačelnika Zagreba  optužuju čak za ovo ili ono, ali sve ostaje na rekla-kazala. “Politički mrtvaci” kod nas su najbolji primjer kako se građanima mažu oči, da se nešto događa u vezi borbe za mito i korupciju.

Politička stranka SDP, nasljednica komunističke partije, nije “ništa kriva”, većina njezinih današnjih članova nisu sudjelovali u stvaranju hrvatske države, (svaka čast izuzecima!), pa nisu ni pljačkali ni krali, to su radili oni drugi, prije njih, recimo jedan Račan, kojeg slave kao “narodnog heroja”, a zajedno sa svojim suradnicima i članovima bio je prvi kad se glasalo da se Hrvatska ne odcijepi od Jugoslavije i bio je prvi – za Jugoslaviju! Sva sreća da danas nije živ dr. Franjo Tuđman, jer bi on zajedno sa Šuškom, Bobetkom, Červenkom i mnogim drugima koji su na fotografiji s kninske tvrđave također bio osuđen, možda gore nego Čaušesku. Kod nas su kao zvijeri proganjali generale Markača i Gotovinu. Gdje su danas ti koji su ih željeli pronaći žive ili mrtve (poglavito Gotovinu)? Kolika su samo zla učinili bivši pripadnici UDBE koji i danas proganjaju “hrvatske nacionaliste”, ali ne i one koji plešu srpska kola i uzdižu Lepu Brenu koja je bila u vrijeme rata na strani srpskih četnika”. Među sucima je i dalje veliki broj onih koji su sudili u vrijeme komunizma, a neki poput “estradnog odvjetnika” Nobila otišli su u odvjetnike, da ih nitko ne pita- što su radili u vrijeme Brozove diktature.

 

Dakle, osuda političke stranke, kao što je HDZ, koja je stvorila hrvatsku državu pokazuje posve nešto drugo, a to je – kad si na vlasti obračunaj se što žešće sa svojim bivšim “neprijateljima”, jer kad oni sutra dođu na vlast, što zna što će biti. Možda će ove sadašnje SDP-ovce (primjera radi) pitati, što ste radili u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata? Pa, nisu valjda svi u to vrijeme studirali kao hrvatski premijer?

 

Kažu da nema kolektivne odgovornosti. To je istina. Ali, onda neka svi odgovaraju prije svega za ratne zločine od 1991., a ne da se te i slične zločince pušta da nam se smiju i da još svjedoče protiv hrvatskih branitelja i hrvatske države. U Hrvatskoj je dosad otkriveno oko 145 masovnih grobnica iz Domovinskoga rata, koliko je zločinaca osuđeno zbog tih zlodjela? Koliko je u vrijeme Domovinskoga rata sudjelovalo Srba, Crnogoraca i pripadnika zločinačke JNA protiv Hrvatske? (Neka se procesuiraju samo oni koji su nosili pušku!) Koliko je osuđeno onih koji su danima sa tisuća granata gađali ratnu vukovarsku bolnicu, koju su uglavnom branili HDZ-ovci, HOS-ovci i – tko još? Možda SDP-ovci ili razni jakovčići? Gdje su zločinci koji su spalili hrvatska sela, uništili Pakrac, Knin, Lipik, Slavonski Brod, Dalj, Županju, Tovarnik, Osijek… (General Glavaš je dobio više zatvora nego svi Srbi koji su uništavali Osijek!)

 

Dakle, sada očekujemo nastavak procesuiranja pojedinih političkih stranaka, (a ne stranke!), osobito onih koji su na vlasti, kao i visokorangiranih političara, a protiv kojih su navodno podnesene desetine i desetine kaznenih prijava.

 

To, dragi hrvatski predsjedniče Republike, Europska unija, vjerujte, od nas očekuje!

 

 

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj