Connect with us

Vijesti

Online peticija ‘za trenutni otkaz Aleksandri Pandurević’

Objavljeno

-

Gotovo 19.000 osoba s prostora cijelog Balkana, Europe i Amerike je potpisalo na internetu pokrenutu peticiju za trenutačni otkaz Aleksandri Pandurević, zastupnici SDS-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, zbog, kako se navodi, “širenja mržnje, gnusnih laži, sitnih nacionalnih interesa i potpirivanja naroda”.

Ispad parlamentarke Pandurević ocjenjuje se time gorim što je ona predsjedateljica Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice Parlamenta BiH.

Inicijatori peticije smatraju da je Pandurević nedostojna obnašanja svoje funkcije i podsjećaju da je Kaznenim zakonom BiH predviđena kazna do deset godina zatvora za širenje nacionalne mržnje zloporabom položaja.

Podsjetimo, Pandurević je na svom Twitter profilu, u jeku masovnih prosvjeda ispred zgrade institucija BiH kojima se tražilo hitno rješenje pitanja jedinstvenog matičnog broja (JMB), poručila da se prosvjedima želi linč RS-a i da se prozivaju samo Srbi kojima je ugrožena sigurnost u glavnom gradu BiH. Ustvrdila je i da je izvršen državni udar.

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari