Connect with us

Komentar

Ono što komunđelisti tvrde, to je jedina istina i točka!

Objavljeno

-

Ilustracija/isječak youtube/Bujica

Uza sve nedaće koje pritišću hrvatski narod, a kažu da smo najsiromašnija država-članica Europske unije, što se ne bi baš moglo reći kada pogledamo naše posve nezabrinute državoupravljače – sam državni vrh izgleda i djeluje kao lijepi buket ruža uzgojen i ubran, npr. u svjetski poznatoj Dolini ruža u Bugarskoj!

I nitko sad ne lipše, nego mi,
pa neka nam je tako, krvca vri!

I u skladu s tako uređenim buketom državoupravljačkih “ruža”, čovjeku padne na pamet – namjesato cigle! – da se okrene Svetom pismu, točnije Novome zavjetu i evanđeljima… bijeg od ovosvjetovne “ljepote” i svakovrstnih mudraca koji ne mudruju, nego mudroseru o jedinoj “istini” koja se dogmatski oslanja na komunističke pisce (h)ist(o/erije unaprijed osuđujući, pače i umanjujući smisao i značaj poznavanja hrvatske povijesti novijeg doba, odnosno 20. stoljeća.

Ovdje moram spomenuti da Krleža nije bez razloga objavio 1946. dramski esej “Krokodilina ili razgovor o Istini”; rekao bih da je vrlo mudro izbjegao verzalno istaknuti prva tri slova (KROkodilina) “, e da se vlasti ne dosjete”, a valjda su se “naši i vaši” dosta tukli u razdoblju 1941-45. možda i previše pa bi bilo dosta “provincijalna njurgatorija”!

E, da… nekakav mir u zaptu, okovan zapisima “pobedioca” i “oslobodioca” koji dižu sebi spomenike na svakom kantunu popraćene govorancijama, krasnoslovima i puhačkom glazbom, jerbo “revolucija mora trajati” dok je svijeta i vijeka…

Sustav u kojima nije bilo pametno oslanjati se na evanđelja (Markovo, Matejevo, Lukino i Ivanovo), pače niti čitati, niti besjediti o tome, nego se prepustiti nametljivoj “istini” onih koji su prolijevanjem krvi stekli prvenstvo vladanja!

A danas? Kakva nam se to povijest hrvatska piše perom četvorice komunđelista – Ivo Drobilica Goldstein, Dragan Markovina, Hrvoje Klasić i Tvrtko Jakovina – sve redom doktori znanosti koji više objavljuju kojekakve odlomke svojih komunđelja po kojekakvim novinama i drže žestoka predavanja onemogućujući drugčije mišljenje na stvarnoj znanstvenoj osnovi. Ono što komunđelisti tvrde, to je jedina istina i točka!

Ali nisu oni jedini komunđelisti, eto, neki dan je i ovaj predsjednik klaun Zoka održao svoje komunđelje u Brezovici, govorio je “iz glave”, što znači da je prilično dobro savladao lekciju kako postati javni predavač “istinite” hrvatske povijesti, npr. o navodno prvom partizanskom odredu iako su ozbiljniji znanstvenici taj odred jednostavno nazvali – kradljivcima kokoši, ali ne u Brezovici, nego u selu Žabno. Ima još tih komunđelista u nas, ali malo su previše “apokrifni”, pa ih ne ćemo ovdje spominjati, nevažni su.

Na posljetku, vjerujte mi na riječ, kad vidim kako nas bombardiraju komunđelisti sa svojim komunđeljima, nekako mi se čini da još uvijek nismo u 21. stoljeću…

Siniša Posarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari