Pratite nas

BiH

Opasan je taj (N)Emir od Rudog – da mu je vlast srušio bi BiH dok kažeš DF

Objavljeno

na

Opasan je taj Zlatkov pionir Suljagić. Agresivan, dezorjentiran, preambiciozan, frustriran, proturječan, umišljen,… S karekteristikama koje pokazuje i backgraundom galamžije, kavgadžije i obiteljskog nasilnika i fiks idejama kojima zasipa javnost kladim se da bi dečko iz Rudog razvalio Bosnu i Hercegovinu za pola godine, da je ne daj Bože osvojio na izborima glasova koliko SDA. I ne bi mu Dodik u tome trebao pomagati.

Umislio je nekadašnji opsjenjar lika i djela Zlatka Lagumdžije da je jučer i prekjučer u Sarajevu u Predsjedništvu održana ustavotvorna skupština BiH, a ne sastanak tri stranke iz Federacije, čiji su predsjednici potpisali pro-forma papir za formiranje vlasti u F BiH. I da je na tom mini Avnoju jednoglasno izglasan novi Ustav u kojem su „Ostali“ postali četvrti konstitutivni narod u BiH, uz Bošnjake, Hrvate i Srbe.

Te Ostale on naziva Bosancima i Hercegovcima, zanemarujući kako među, otprilike, četiri posto Ostalih ima i Roma i Židova, i pripadnika brojnih drugih manjina, a da su Bošnjaci nakon višemjesečne kampanje odgovaranja da se izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci, u 99 posto slučajeva, što će uskoro pokazati rezultati popisa stanovništva , odbacili bosanstvo i hercegovstvo kao nacionalnu odrednicu.

Suljagić, kao i njegov nominalno starančki šef Komšić prometnuše se u zastupnike tih jedan posto građana, kako bi im izborili isti institucionalni status kakav ima 96 posto Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Iako su, među, onih 15-tak posto birača, koliko je za njih glasalo u F BiH, ogromna većina Bošnjaci oni su riješili ne zastupati većinu svojih birača, već tih jedan posto Ostalih, tako što će, pazite sad, preuzeti pozicije Srba u izvršnoj vlasti Federacije, iako većina, malobrojnih, Srba u F BiH za njih nije glasala.

I nije ovo čemu sad svjedočimo prva Suljagićeva i Komšićeva prevara. Suljagić je prevario Bošnjake i u kampanji za predsjedničke izbore kandidirajući se za bošnjačkog člana Predsjedništva, jer da je izabran, po onom što sada govori ne bi zastupao interese Bošnjaka, već onih jedan posto Bosanaca i Hercegovaca.

Slavodobitno objavljujući kako se njegov DF izborio da Ostali, reducirajući Ostale na Bosance i Hercegovce, budu četvrti konstitutivni narod u BiH, Enmir od Rudog, istvovremeno obznanjuje kako DF-ovci ne priznaju izborne volje postojeća tri konstitutivna naroda i uvjerava javnost da su to supotpisali i Čović i Izetbegović.

On i Komšić sada ultimativno zahtijevaju da formiranje vlasti krene odozgo- prvo Vijeće ministara, pa federalna i kantonalne vlade. Da se izabere državna izvršna vlast i prije nego se konstitura Dom naroda Parlamenta BiH.

Možda planira čim se formira većina u Zastupničkom domu predložiti zakon kojim bi bili poništeni kostitutivni narodi Bošnjaci, Hrvati i Srbi i svi građani ove zemlje proglašeni Bosancima i Hercegovcima.

Zamislite da je Suljagić početkom 90-tih bio na mjestu Miloševića da je imao JNA pod svojim zapovijedništvom, što bi bilo s onima koji bi se odbili nacionalno izjasniti kako se on izjašnjava.

Sreća pa su ovo neka druga vremena u kojem Suljagić od svih svojih ambicija možda može ostvariti samo jednu- da u relativno kratkom vremenu umjesto Bosnu i Hercegovinu sruši Komšića, zasjedne na njegovo mjesto i potom sahrani Demokratsku frontu i povjerenje koje je toj stranci dao zavidan broj, birača, koji se, uvjeren sam već sada kaju što učiniše.

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Zašto OESS i druge organizacije ne stanu u obranu hrvatskih medija?

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski zastupnici u Domu naroda FBiH prije i nakon zadnje sjednice nisu željeli davati izjave medijima. Takav stav bio je prosvjed protiv gašenja hrvatskih portala u BiH i njihovih stranica na Facebooku zbog vijesti o generalnu Slobodanu Praljku i ostalim optuženim dužnosnicima Herceg Bosne i HVO-a, piše Večernji list BiH.

– Polazeći od Opće deklaracije UN-a o ljudskim pravima koja, između ostaloga, kaže da svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda FBiH osuđuje govor mržnje i selektivno izvještavanje dijela medija u vezi s posljednjom presudom Haaškoga suda, ali i brojnih drugih dnevnopolitičkih tema. Izražavamo punu potporu hrvatskim medijima, uglavnom portalima iz Hercegovine, središnje Bosne i Posavine, koji su, kao i njihovi novinari ili administratori društvenih mreža, već danima izloženi napadima, prijavama, gašenjima servera, profila na FB-u itd., a sve zbog korištenja prava na slobodu izražavanja i kritičkoga promišljanja – poručio je prije nekoliko dana predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda FBiH Tomislav Martinović.

Dodao je još kako je razočaran izostankom reakcije organizacija koje se bave zaštitom prava novinara i sloboda izvještavanja.

– Gdje je sada OESS i brojne druge organizacije koje se, navodno, bore za slobodu govora, neovisnost medija i druge floskule koje nam godinama ponavljaju? Nitko od njih nije reagirao na gašenje medija koji su iznijeli svoje stavove oko jedne teme. I to dovoljno govori o njihovoj stvarnoj ulozi na ovim prostorima – rekao nam je Martinović.

Dodao je da je ovotjedni “silenzio stampa” hrvatskih izaslanika bio poruka da se medije ne smiju ugnjetavati na ovakav način te je izrazio nadu kako će oni koji su ih blokirati prekršajno ili kazneno odgovarati. – Ljude koji su prouzročili blokade treba procesuirati i kazniti sukladno zakonu jer su dopustili da se mediji gase samo zato što su izražavali svoje stavove – poručili su hrvatski izaslanici.

Napominjemo kako je i facebook stranica našega portala blokirana! Stoga smo otvorili novu, koju možete podržati lajkom ovdje:

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

FUP pokušava ušutkati Zorana Čegara

Objavljeno

na

Objavio

Federalna uprava policije (FUP) je, zbog intervjua koji je dao Večernjem listu i u kojemu je istaknuo kako Hrvatska nije bila agresor na Bosnu i Hercegovinu, pokrenula istragu protiv ratne legende Sarajeva Zorana Čegara koji se trenutačno nalazi na poziciji načelnika Uniformirane policije FUP-a, piše Večernji list

Kako se doznaje, ne objašnjavaju se u pozivu, koji je uputio načelnik Odjela za internu istragu glavni inspektor Vahidin Munić, razlozi zbog kojih će se Čegara ispitati, ali bi se s njim trebao skoro održati novi “intervju”. Ali s glavnim inspektorom.

U pozivu se pak navodi kako ovoga policijskog službenika zanima “provjera navoda na okolnosti objavljivanja intervjua koji je objavljen u dnevnim novinama ‘Večernji list’ 2. prosinca 2017.”.

Iako je u intervjuu za Večernji list Čegar svjedočio o svom ratnom putu, kao i osobnim iskustvima s hrvatskim dužnosnicima koji su pomagali opkoljenom Sarajevu, očito se njegovo narušavanje idile o Hrvatskoj kao agresoru i bh. Hrvatima nije svidjelo pravim šefovima Federalne uprave policije iz političkog Sarajeva.

Hrvatska nije bila agresor na BiH, Šušak je slao oružje u Sarajevo

Dubravka Šuica upozorila Komisiju: je li ovo gušenje medija ili hibridni rat?

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari