Connect with us

Gospodarstvo

Općina Antunovac otvorila je reciklažno dvorište u Gospodarskoj zoni Antunovac

Objavljeno

on

Reciklažno dvorište Općine Antunovac danas je otvorilo svoja vrata. U manje od godinu dana milijun i pol kuna vrijedan projekt najavljen je i realiziran. Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je sufinanciranje za provedbu programa u iznosu 80% troškova, ostatak je snosila Općina Antunovac.

Reciklažno dvorište u Gospodarskoj zoni Antunovac ograđeni je prostor namijenjen odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada, a sukladno europskim smjernicama i standardima zaštite okoliša zaprimati će se 35 različitih vrsta otpada.

„ Pozivam sve građane da se odgovorno ponašaju reciklirajući otpad. Naše reciklažno dvorište biti će otvoreno i subotom i služit će ne samo stanovnicima općine nego i svima koji imaju potrebu pobrinuti se za otpad. Šest mjeseci se radilo i tu se mogu odložiti 34 vrste otpada, sve osim nuklearnog otpada. Dvorište će sigurno doprinijeti očuvanju okoliša, no potrebna nam je strategija na razini Hrvatske da razvrstani otpad u ovom, i drugim dvorištima ne završi negdje na hrpi, nezbrinut.“ – rekao je načelnik općine Antunovac i saborski zastupnik Ivan Aušić.

Prvi je takav objekt izgrađen na širem regionalnom području i ustrojeno je prema suvremenim standardima i zahtjevima zaštite okoliša, a sa svrhom da se maksimalno izbjegne nepovoljni utjecaj otpada na ljudsko zdravlje, okoliš i klimu, te da se cjelokupno gospodarenje otpadom uskladi s načelima održivog razvoja.

„Gospodarska zona idealno je mjesto za reciklažno dvorište čiji će korisnici osim kućanstava zasigurno biti i tvrtke kojih je sve više. U tijeku su natječaji koji će početkom iduće godine u Gospodarsku zonu Antunovac dovesti još novih investitora.“ -rekao je načelnik Općine Antunovac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari