Connect with us

Reagiranja

Općinski sud u Splitu demantirao Slobodnu Dalmaciju ‘Novinaru Slobodne nismo rekli da terasa nije Thompsonova’

Objavljeno

on

Općinski sud u Splitu demantirao Slobodnu Dalmaciju “NOVINARU SLOBODNE NISMO REKLI DA TERASA NIJE THOMPSONOVA”
Podsjetimo, Slobodna Dalmacija članak je opremila lažnim naslovom “Susjedi govorili istinu, a sve potvrdio i Općinski sud u Splitu: Marko Perković Thompson nije vlasnik famozne terase na Žnjanu!” iako je novinaru sa suda odgovoreno drugačije.

Večernji list u posjedu je dokumenta s Općinskog suda u Splitu koji potpisuje predsjednica suda Marina Boko, a upućen je Marku Višiću, odvjetniku Marka Perkovića Thompsona. Iz očitovanja suda u tom dokumentu nesporno proizlazi kako Općinski sud u Splitu nikad nije ulazio u javnu polemiku oko tumačenja vlasništva na terasi koja se nalazi u sklopu stambene zgrade na Žnjanu, a koja je pažnju šire javnosti privukla nakon što se doznalo da pjevač Marko Perković tuži svojih deset susjeda zbog spornih kvadrata koji se nalaze na čestici ispod njegova stana, a koji nikad nisu legalizirani.

U međuvremenu je priču krenula raspetljavati RTL-ova novinarka Danka Derifaj koja je zbog potreba snimanja priloga boravila na terasi za koju je tvrdila da je suvlasništvo svih stanara, dok je Thompson govorio kako mu je praktički provalila u dvorište.

Shodno pravnoj konfuziji koja se u javnosti pojavila, Slobodna Dalmacija odlučila je poslati upit Općinskom sudu u Splitu iz kojeg je naknadno u tom dnevnom listu izvučen zaključak kako sporna terasa uopće nije u Thompsonovu vlasništvu.

Međutim, odvjetnik Marko Višić 1. rujna 2021. zatražio je ponovni odgovor od istog suda, a odgovoreno mu je sljedeće: “Dana 1. rujna 2021. u Ured predsjednice suda zaprimljen je podnesak odvjetnika Marka Višića u kojem traži od suda ponovni odgovor na upit je li Općinski sud u Splitu izjavio da Marko Perković nije vlasnik terase koja se nalazi na čest. zem. 44/2 Z.U. 17320 K.O. Split. Ovim putem obavještavate se kako Općinski sud u svom prethodnom odgovoru novinaru od 27. kolovoza 2021. ne navodi tko je ili nije vlasnik predmetne nekretnine”, stoji u odgovoru Općinskog suda u Splitu.

Kontaktirali smo i odvjetnika Višića koji nam je rekao da je dokument sa suda dobio jučer i da iz njega proizlazi kako su u javnost dospjele pogrešne informacije. “Novinar Slobodne Dalmacije svojevoljno je objavio da iz odgovora suda proizlazi kako Marko Perković nije vlasnik terase. Čak nije ni za sugovornika uzeo pravnog stručnjaka. Ponovio sam upit sudu jer je to zvučalo nevjerojatno i sada barem znamo istinu. Inače, odgovori sa suda znaju biti dosta komplicirani za čitanje, naročito za laike koji ne poznaju pravnu materiju pa je u konačnici s takvim podacima lako i manipulirati. No, jasno je da se sud u odgovoru Slobodnoj Dalmaciji nije bavio odgovorom na pitanje tko je vlasnik već zemljišnoknjižnim pravom”, kazao je Višić za Večernji list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR