Connect with us

Kronika

Opet prijetnje i napadi na Hrvate u Srbiji

Objavljeno

on

Suradnik tjednika na hrvatskom jeziku u Vojvodini “Hrvatska riječ” Milan Karan iz Novoga Sada dobio je prijetnje da će ga kao “ustašu i tuđmanovca iseliti i zapaliti kuću i djecu”, a u petak mu je zapaljen auto, priopćio je u ponedjeljak Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) uz podsjećanje kako je u Beogradu prije tjedan dana pretučen urednik beogradske agencije Fonet Davor Pašalić uz povike da je ustaša.

Fotografija vijestiStranka u tom kontekstu konstatira da su “posljednjih nekoliko mjeseci učestali pritisci na Hrvate u Republici Srbiji”.

“DSHV osuđuje etnički motivirano nasilje i zahtjeva od državnih tijela da u što kraćem vremenu pronađu i procesuiraju počinitelje”, navedeno je u priopćenju ove stranke.

Ona je tim putem javnost izvijestila i kako je počela pripreme za izbore za vijećnike u Hrvatskom nacionalnom vijeću (HNV), zastupničkom tijelu hrvatske manjine u Srbiji.

Vodstvo DSHV-a drži “kako su izbori za novi saziv HNV-a iznimno značajni za dalju opstojnost i razvitak hrvatske zajednice u Republici Srbiji. Sukladno tome podijeljena su određena zaduženja i pravila ponašanja članova DSHV-a tijekom izborne kampanje na prikupljanje potpisa za elektorsku skupštinu”.

Stranka je priopćila i da će 11. srpnja obilježiti 24. obljetnicu postojanja i rada DSHV-a.

Prethodnih godina proslavi obljetnice stranke nazočni su bili čelnici i najviši dužnosnici Hrvatske i Srbije, među kojima i predsjednici država.
dalje.com

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari